21 sep 12:00 uur

Actualiteiten Congres Belastingen en Vastgoed

Amstel Boathouse, Amsteldijk 223, Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

Op donderdag 21 september 2017 organiseert Vastgoedjournaal.nl in samenwerking met FBN Juristen en Fiscale Topsprekers hét congres over Fiscaliteit en Vastgoedinvesteringen, bedoeld voor notarissen, vastgoedprofessionals, fiscalisten, accountants en bankiers. Met welke fiscale ontwikkelingen moeten investeerders in vastgoed rekening houden voor een gezond rendement op de portefeuille? Welke kansen en bedreigingen spelen er op dit moment? Drie topfiscalisten geven u de beste tips om uw cliënten optimaal te kunnen adviseren en de fiscale valkuilen te vermijden.

Het congres is een perfecte combinatie van kennis opdoen en netwerkmogelijkheden en zal bestaan uit drie interessante lezingen. We sluiten af met een netwerkborrel.

Locatie

Amstel Boathouse, Amsteldijk 223, Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 uur: Ontvangst / netwerklunch

12.45 uur: Prof. dr. Tom Berkhout MRE MRICS, belastingdienst, hoogleraar Nyenrode Business Universiteit

Tom Berkhout behandelt actuele waarderings- en taxatiecasussen uit de fiscale praktijk. Met de komst van mondiale en Europese taxatiestandaarden en een nationaal register voor taxateurs is ook het fiscale speelveld gewijzigd.
Tom behandelt op een interactieve wijze kansen, bedreigingen en valkuilen bij taxaties en waarderingen voor fiscale doeleinden. Wat mogen de opdrachtgever en de taxateur (nog net) wel en niet? Waar moet je op letten bij intra-concern overdrachten, afwaarderingen en gelieerde transacties? Mag je hind sight gebruiken? Welke toetsingskaders hanteren rechters (niet)?
 

13.45 uur: Prof. dr. René van der Paardt, partner AKD en hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam

René van der Paardt zal ingaan op actuele en relevante ontwikkelingen op het gebied van de samenloop van de btw en de overdrachtsbelasting. Aandacht wordt besteed aan het nieuwe begrip ‘bouwterrein’, de koop- aanneemovereenkomst en transformatie van onroerende zaken. Hoe kan de praktijk inspelen op het nieuwe begrip bouwterrein? Is er bij nieuwbouw altijd btw verschuldigd ook over de grond, die voor start-bouw geleverd kan worden? Is er een gevaar voor een economische eigendomsoverdracht belast met overdrachtsbelasting als de koper opdracht geeft om werkzaamheden zoals de sloop van bestaande opstallen te laten uitvoeren, voordat juridische eigendom van de onroerende zaak wordt overgedragen? Ook wordt ingegaan op de vraag wanneer er bij transformatie van kantoren naar woningen sprake is van nieuwbouw in de zin van de btw, of dat er nog sprake is van een bestaand (oud) gebouw, waarvan de overdracht vrijgesteld is van btw en belast met overdrachtsbelasting. Daarbij wordt ook aandacht gegeven aan de nieuwe geactualiseerde besluiten van het Ministerie van Financiën..

14.45 uur: Pauze

15.15 uur: Dr. Aad Rozendal, FBN Juristen en wetenschappelijk adviseur RSM, docent Universiteit van Amsterdam

Aad Rozendal zal ingaan op diverse actuele fiscale ontwikkelingen die van belang zijn voor de vastgoedpraktijk. Hij behandelt o.a. de meest actuele ontwikkelingen inzake het onderscheid tussen beleggen en ondernemen in vastgoed. Onder welke omstandigheden kunnen beleggers in box 1 worden belast? Wanneer kunnen de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten bij de verkrijging van aandelen in vastgoedvennootschappen worden toegepast? Ook behandelt Rozendal andere actualiteiten op het gebied van vastgoedfiscaliteit zoals de overdrachtsbelasting en de herinvesteringsreserve. Onder welke omstandigheden kunnen beleggers profiteren van het lage 2%-tarief in de overdrachtsbelasting? Welke kansen en valkuilen zijn er bij de toepassing van de herinvesteringsreserve? Indien daarvoor aanleiding is zal uiteraard ook aandacht worden besteed aan andere fiscale ontwikkelingen die op dat moment actueel en relevant zijn voor de vastgoedpraktijk, zoals de Prinsjesdagmaatregelen. 

16.15 uur: Afsluiting en aanvang netwerkborrel

Certificaat

PE Punten, wij kunnen KNB en RB punten verstrekken. In totaal 3. Gelieve bij uw aanmelding aan te geven of u PE punten wenst. 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Belastingen en Vastgoed". Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze bijeenkomst bedragen 295 euro excl. BTW

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Actualiteiten Congres Belastingen en Vastgoed op 21-09-17:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

Actifort Vastgoed BV
Adviesgroep Reyersen van Buuren bv 
AKD advocaten | notarissen | belastingadviseurs 
AKD/ Erasmus Universiteit
Anders Invest BV
Baker Tilly Berk N.V.
BK Group
Cascade Real Estate BV
Cushman & Wakelfield
Duinweide Investeringen nv
DVLP advocaten 
DS GROUP
FBN juristen/ RSM/ UvA
Hutten Makelaardij & Bedrijfshuisvesting
ING Kredietadvies Particulieren
INTOWN
Invast hotels
Jansen Bouwontwikkeling BV
K2makelaars
Mobosch Vastgoed
Notariskantoor Brummelhuis
Notariskantoor van Hövell
NU Projectontwikkeling B.V.
Nyenrode Business Universiteit
Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. 
Rabo Real Estate Finance
Real Estate Dispute Solutions B.V.
Realfort B.V. 
Stibbe N.V.
Taxand Nederland B.V.
Van de Sande Berndsen Advocaten
Visser & Visser
woo onroerend hage bv