4 jul 13:45 uur

Business Meeting: Case gebiedsontwikkeling + Property Tour

Mitros, Koningin Wilhelminalaan 9, Utrecht

Wat kunt u verwachten?

Leer van deze case die vaker door partijen toegepast kan worden. En bezichtig het resultaat op loopafstand. De Utrechtse woningcorporaties Mitros en Portaal, en de internationale vastgoedbelegger Aventicum werken samen met de gemeente en Heijmans aan het grootschalig renoveren en verduurzamen van 252 huurwoningen en de omgeving in de naoorlogse aandachtswijk Kanaleneiland te Utrecht.

Het is een van de eerste cases waarin een private belegger grootschalig gebiedsgericht investeert in verouderde sociale huurwoningen van gemiddeld 60 m2. Er is een bijzondere constructie gebruikt, die voor zover bekend niet eerder in Nederland is toegepast. Zo konden veel regels worden vermeden. Doel van de gebiedsontwikkeling is de wijk te laten verkleuren en in een hoger huursegment te brengen.

Waarom is deze case bijzonder? 
Het zijn de voordelen die de samenwerking tussen corporaties en een private belegger voor beide partijen oplevert, zoals: De ‘taal’ van de samenwerking. De bijzondere constructie die makkelijk te kopiëren is. Het proces. Het programma van eisen. De garanties. De prestatieafspraken. Waarom er voor een internationale belegger is gekozen. Wat gaat anders dan van tevoren gedacht – beter, slechter? En: welke oplossingen zijn er? 

De twee hoofdrolspelers informeren u deze middag vooral over de ‘achterkant’ van deze case. Ze geven u een kijkje in de keuken.

Property Tour
Na de bespreking met de aanwezigen volgt een Property Tour naar de gebiedsontwikkeling. Die ligt op loopafstand (twee honderd meter) van het kantoor van Mitros. Na deze rondleiding keert u terug naar Mitros voor een borrel en informeel verder praten.

Deze sessie is slechts toegankelijk voor maximaal 40 personen vanwege de interactie met elkaar en met de experts.

Locatie

Mitros, Koningin Wilhelminalaan 9, Utrecht

Hoofdprogramma en sprekers

13:45 uur: Ontvangst en kennis maken met de aanwezigen.

14.00 uur: Gert Roelofsen, Manager Verkoop & Zakelijke verhuur Mitros. Tevens lid RICS vakgroep Wonen. Tijdens zijn presentatie (en ook die van Feike Siewertsz van Reesema) is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

  • Hoe zit de case precies in elkaar vanuit het standpunt van Mitros?
  • Waarom wilde Mitros samenwerken/verkopen en wat levert het Mitros op?
  • Waarom voor Aventicum gekozen?
  • Wat gaat anders dan van tevoren gedacht – beter, slechter – en welke oplossingen zijn gekozen?
  • Waar moeten andere corporaties op letten als zij dit willen navolgen?

14.30 uur: Feike Siewertsz van Reesema, Directeur Siewertsz Beleggingen en strategisch partner van Aventicum. Tevens bestuurslid van ULI, Vastgoedbelang en RICS.

  • Welke buitenlandse investeerders zijn actief in Nederland. Waarom investeert buitenlands kapitaal uitgerekend in een aandachtwijk in Utrecht?
  • Hoe zit de case in elkaar vanuit het standpunt van de investeerder?
  • Waar zitten de problemen en wat zijn de oplossingen?
  • Welke rendementseisen worden gesteld?
  • Hoe eenvoudig is dit elders na te volgen? Waar moeten andere vastgoedbeleggers dan vooral op letten?

15.00 uur: Property Tour naar het gebied (loopafstand) met uitleg van de projectleider, Gert Roelofsen en Feike Siewertsz van Reesema.

16.30 uur: Terug naar het kantoor van Mitros. Borrel en informeel verder praten.

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Case gebiedsontwikkeling + property tour". Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze business meeting bedragen 195 euro excl. BTW. 

Tip: Om de interactie van deze meeting te stimuleren kunt u vooraf uw vragen mailen naar events@vastgoedjournaal.nl. Zo weet u zeker dat uw vragen behandeld worden.

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Business Meeting: Case gebiedsontwikkeling + Property Tour op 04-07-17:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

De Goede Woning
de Woningstichting
Haag Wonen
Mitros
Siewertsz Beleggingen - Aventicum Capital Management
WOONopMAAT