Staedion logo

Adviseur Strategie huurbeleid en woonruimteverdeling

Staedion

Den Haag

23 juni 2022

Soort functie: | Werkervaring: | 32-36 uur

Functieomschrijving

Het is een eindeloos dilemma: aan de ene kant willen we de huren laag houden en aan de andere kant zoveel mogelijk geld vrijmaken om woningen toe te kunnen voegen. Als adviseur Strategie ben je onze specialist op het gebied van huurbeleid en volkshuisvesting. Is er een wetswijziging, of zijn er andere ontwikkelingen ten aanzien van de betaalbaarheid van onze woningen? Dan bekijk jij de impact voor onze bewoners en voor Staedion. Jouw doel is helder: een fijn thuis voor iedere bewoner van Staedion.

Een typische werkdag
Het is maandagochtend tien uur, tijd voor afstemmingsoverleg. Je hebt je voorbereid: er is een rapport uitgekomen over betaalbaarheid van huurwoningen in de corporatiesector. De hoofdlijnen wil je bespreken met je team om vervolgacties te bepalen. Raakt het rapport het beleid van Staedion? Moeten we gaan lobbyen? Met het advies van je team ga je in actie.

Lang op kantoor ben je niet: de volgende meeting is een afspraak met de gemeente en andere woningcorporaties. Het onderwerp? Nieuwe locaties om alle doelgroepen een thuis te kunnen bieden. Samen met de andere corporaties en de gemeente, maak je heldere afspraken. Hierbij wordt elk belang meegewogen. Je luistert aandachtig, onderhandelt, geeft jouw visie, en puzzelt net zo lang door totdat er een goede verdeling is gemaakt. Tevreden sluit je het overleg af.

’s Middags ga je in gesprek met deskundigen van binnen de sector om kennis uit te wisselen en landelijke problemen te bespreken. Je zit dus boven op het nieuws. Sprake van een aangekondigde wetswijziging? Dan voorzie jij dat het bestuur gelijk van de juiste input. Jij signaleert en adviseert. En bent dus een belangrijke radar voor Staedion. Tot morgen!

Jouw beslissingen maken de stad
Als adviseur Strategie zet je de beleidslijnen uit binnen Staedion. Je werkt onder andere aan:

 • De thema’s huurbeleid, betaalbaarheid en woonruimteverdeling, waaronder de strategie voor de jaarlijkse huuraanpassing.
 • Diverse projecten van het strategie-team. Je levert een bijdrage aan het ondernemingsplan, en de jaarlijkse prestatieafspraken met de gemeente.
 • Contacten met gemeenten, andere corporaties en de huurdersorganisatie. Intern schakel je met de portefeuillemanager over de huurontwikkeling en de manager verhuur over de woonruimteverdeling.
 • Innovatie: Je durft mee te werken aan een landelijke experiment/challenge om ervoor te zorgen dat we blijven innoveren.

'Ik vind het fijn om voor een bedrijf te werken dat mijn ontwikkeling aanmoedigt!' Nasira - Financial controller

Dit heb je nodig

 • Inlevingsvermogen in het kwadraat. Je legt makkelijk contact, en kan op verschillende niveaus meepraten.
 • Samenwerkingsskills. Je maakt onderdeel uit van een klein team strategen die breed en integraal samenwerken, maar ook eigen expertise gebied hebben.
 • Gevoel voor uiteenlopende belangen. Die van Staedion verlies je niet uit het oog. Jouw voelsprieten detecteren politieke gevoeligheid.
 • Een academische opleiding mét enkele jaren werkervaring.
 • Verbale vaardigheid: je kan beleidsveranderingen goed uitleggen. Je vertelt niet alleen hoe we het gaan doen, maar vooral waarom.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris tussen de € 4.600,- en € 6.391,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een werkplek in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden, of wil je meer weten? Bel dan Daphne Visser, recruiter op 06 - 106 87 023. Direct solliciteren kan ook, via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Trefwoorden: adviseur, fulltime, Den Haag, strategie, vastgoed, huurbeleid, woningcorporatie, betaalbaarheid, woonruimteverdeling, verhuur, vacature, ervaren, wo, corporatiesector

Solliciteer