Rijksoverheid logo

Projectleider vastgoedinformatie

Rijksoverheid

Den Haag

22 juni 2022

Website

Soort functie: Project leiders | Werkervaring: 3 - 5 jaar | Fulltime

Functieomschrijving

Oplossingen ontwikkelen die de kwaliteit van de vastgoedinformatie van het Rijksvastgoedbedrijf structureel verbeteren. Daarvoor staat de afdeling Vastgoed Informatiemanagement aan de lat. Wie in deze informatieprojecten alles regelt, ervoor zorgt dat werkprocessen succesvol verlopen en potentiële uitdagingen al ziet voor ze zich aandienen? Jij als projectleider! Vanuit Den Haag zorg je er bij de grootste vastgoedorganisatie van Nederland voor dat zowel de bouwwerk- als geografische informatie juist, volledig en actueel is.

Samen met je collega’s van jouw afdeling zorg je dat de vastgoedinformatie van het Rijksvastgoedbedrijf op een uniforme wijze gebruikt en beheerd wordt. Om wat voor gegevens het precies gaat? Denk aan operationele data en documenten over gebouwen, buitenruimten en grond. Maar ook aan de informatie die op tactisch en strategisch niveau nodig is voor goede sturing en verantwoording.

Het eigenaarschap van de digitale weergave van het vastgoed is recent bij onze afdeling Vastgoed Informatiemanagement. In het kort betekent dit dat we verantwoordelijk zijn voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de digitale weergave van het vastgoed. Vol overgave dragen we deze verantwoordelijkheid. Als projectleider ben jij hier nauw bij betrokken. Hiervoor werk je intensief samen met het sectiehoofd Ontwikkelen Vastgoedinformaties en jouw collega-experts op het gebied van vastgoedinformatie. In goed overleg met de andere secties en stakeholders binnen de keten nemen jullie het initiatief tot succesvolle verbeterprocessen en -projecten.

Jouw taken als projectleider op een rij

 

 • Je implementeert nieuwe vastgoedinformatieoplossingen in het primaire proces van de directie Vastgoedbeheer.
 • Je stelt in projecten de planning op, houdt hierover het overzicht en past hierin waar nodig zaken aan.
 • Je voert organiserende en leidinggevende taken uit, zoals het samenstellen en begeleiden van een projectteam en het bevorderen van een goede samenwerking tussen de verschillende disciplines.
 • Je maakt werkschema’s en verdeelt de taken binnen een project.
 • Je leidt administratieve taken in goede banen, zoals het opstellen en overzien van budgetten.
 • Je monitort de voortgang van een project en rapporteert hierover aan de opdrachtgever of leidinggevende.

 

Meer weten?

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Hans Elsinga, Sectiehoofd ontwikkeling vastgoedinformatie, via 06-11388786.

Functie-eisen

 

 • Je hebt een wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een natuurwetenschappelijke, technische of bedrijfskundige richting.
 • Je kunt met werkervaring en certificeringen aantonen dat je ervaring hebt met ICT-ontwikkeling.
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met informatievraagstukken rondom vastgoed.
 • Je hebt het vermogen om abstracte concepten te begrijpen en deze uit te drukken met de modelleermethoden die in de informatiearchitectuur gebruikelijk zijn, zoals data- en procesmodellen.
 • Je kunt de strategie en behoeftes van een bedrijf vertalen naar complete informatieoplossingen (inclusief gegevenslogica, functionaliteit, gebruiks- en beheerprocessen).
 • Je hebt de analytische skills om snel verbanden tussen zaken te kunnen leggen en een breed veld aan informatieoplossingen en -praktijken te overzien.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om met betrokkenen te communiceren over de informatiebehoeften en oplossingen in het primaire proces van onze organisatie.

 Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12, schaal 13
Salarisomschrijving: Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €6.547 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.Instructies

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats van 11 tot 17 juli plaats in Den Haag.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het sectiehoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. 

 

Solliciteren?
Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteer