Gemeente Nissewaard logo

Beleidsadviseur Wonen

Gemeente Nissewaard

Spijkenisse

21 juni 2022

Soort functie: | Werkervaring: 3 - 5 jaar | 32 uur

Functieomschrijving

Onze samenleving staat momenteel voor grote volkshuisvestelijke vraagstukken en uitdagingen. Zo ook de gemeente Nissewaard. Wil jij als beleidsadviseur Wonen ons helpen die uitdagingen het hoofd te bieden? Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Solliciteer dan voor 8 juli 2022!

Wat ga je doen
Binnen het team Ruimtelijke Inrichting houd jij je samen met een collega bezig met de strategische visie- en beleidsvorming op het gebied van Wonen. Je adviseert daarover het management en bestuur en treedt op als regisseur binnen complexe onderwerpen. Je vertaalt bestuurlijke ambities in concrete beleidsvoorstellen. Hierbij is een hoge mate van politiek-bestuurlijke sensitiviteit vereist.

Je adviseert bij woningbouwinitiatieven en –ontwikkelingen, neemt zitting in projectgroepen ten behoeve van nieuwbouwprojecten en voert de coördinatie over de woningbouwaantallen van de gemeente. Voor onder meer dit laatste onderwerp participeer je in (sub)regionale netwerken. Je regisseert uitdagende vraagstukken zoals de invoering van de opkoopbescherming en levert een bijdrage aan de totstandkoming van de Omgevingsvisie. Daarnaast voer je de volkshuisvestelijke taken uit binnen het woonwagen- en standplaatsenbeleid. Tenslotte zorg je ten behoeve van de integrale besluitvorming voor de inbreng vanuit de vakgroep Wonen bij onderwerpen als wonen & zorg, duurzaamheid, flexwonen/arbeidsmigranten en levensloopbestendig wonen.

 

Over jou
Je bent een op samenwerking gerichte collega, een teamplayer. Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten.

Je staat garant voor tijdige resultaten en kwaliteit en houdt van aanpakken. Je bent iemand die houdt van een dynamische werkomgeving met veel diversiteit aan vraagstukken. Die goed samen kan werken met de directe collega’s binnen de afdeling, maar ook met de collega’s uit de andere organisatieonderdelen.

Je hebt;

  • Een afgeronde HBO-/WO-opleiding Bestuurskunde, Planologie, Sociologie of een daarmee vergelijkbare opleiding;
  • Kennis van het beleidsterrein Wonen;
  • Drie tot vijf jaar ervaring op dit vakgebied (bij voorkeur bij een lokale overheid);
  • Gevoel voor politiek- bestuurlijke verhoudingen en het functioneren van een gemeentelijke organisatie;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Over ons
Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 

Wat we bieden

  • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.671,00 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Deze functie is voor 32 uur per week.
  • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
  • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
  • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met: Rob van Langen (teamleider Ruimtelijke Inrichting) telefoonnummer: 06-42 25 55 42 of via rjg.vanlangen@nissewaard.nl.

Solliciteren
Solliciteren kan voor 8 juli 2022 via de sollicitatiebutton!

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Solliciteer