Talis via Colourful People logo

Manager Advies en Ondersteuning

Talis via Colourful People

Nijmegen

6 mei 2022

Soort functie: Business Manager | Werkervaring: 2 - 3 jaar | Fulltime

Bedrijfsinformatie

Wie zijn wij?
Talis is een van de grootste woningcorporaties in Gelderland. We verhuren ongeveer 15.500 woningen in Nijmegen en Wijchen. We zorgen voor passende, betaalbare en toekomstbestendige woningen in goed functionerende wijken, in combinatie met goede zorg. Zichtbaar en aanwezig zijn in onze wijken en dicht bij onze huurders. De wensen van onze huurders vinden we belangrijk. Samen werken aan de kwaliteit van de woonomgeving, de leefbaarheid in de wijk en op straat. Daarom zijn we veel in gesprek met klanten en andere partijen, zoals maatschappelijke organisaties om dit te bereiken.

We werken bij Talis met een structuur van een collegiale Raad van Bestuur, waaronder het bestuursteam en de teams zijn gepositioneerd. Er is een scheiding tussen de primaire processen - Verhuur & Verkoop/Welkom, Vastgoed en Leefbaarheid - en de algemene processen Advies & Ondersteuning en Bedrijfsvoering. De managers bij Talis zijn integraal verantwoordelijk voor de resultaten van de organisatie en zijn als MT besluitvormend voor alles binnen de kaders van de lopende begroting. Ze hebben elk een inhoudelijk domein en een team waarvoor zij de verantwoordelijkheid dragen. Jij bent verantwoordelijk voor een grote diversiteit aan disciplines: beleidsontwikkeling, communicatie, P&O, inkoop, de bedrijfsjurist en projectleiders. En natuurlijk ook voor het stimuleren van de doorontwikkeling van de professionals in het team.

Talis is een platte organisatie met een informele werksfeer. Omdat er veel professionals werken die ieder verantwoordelijk zijn voor hun eigen expertisegebied, wordt er nauw samengewerkt. Er heerst een cultuur waarin collega’s elkaar durven aan te spreken en van elkaar willen leren. Jezelf blijven ontwikkelen wordt dus ook gezien als een must. Naast leuke bedrijfsuitjes, wordt er ook geïnvesteerd in het gezamenlijk volgen van trainingen en cursussen. Onze medewerkers hebben de vrijheid om hun functie tijd- en plaats onafhankelijk in te vullen. Dit wordt ook gefaciliteerd door de vele werkkantoren en werkplekken en krijgt iedereen de mogelijkheid om een thuiswerkplek aan te schaffen.

Functieomschrijving

Manager Advies en Ondersteuning | Talis

Schakel jij makkelijk tussen strategisch, bestuurlijk niveau en de operatie en weet jij dan ook nog de verbinding te leggen met maatschappelijke ontwikkelingen? Wij zoeken een: Manager Advies & Ondersteuning voor 36 uur per week.

Wat ga je bij ons doen?
Als manager van Talis stuur je op processen, geef je richting, verbind je, stuur je aan, delegeer je, coach je, geef je kaders mee en betrek en begeleid je jouw medewerkers. Jij vervult een voorbeeldfunctie en je vertelt “het grote” en het “kleine” verhaal. Je brengt energie en inspiratie in de organisatie. Je kunt goed schakelen tussen strategie en uitvoering, tussen inhoud en proces. Daarnaast geef je zichtbaar vorm aan de ontwikkeling van jouw medewerkers.

Als manager Advies & Ondersteuning geef je leiding aan een team van ongeveer 20 professionals in een dynamische organisatie. Met jouw team ben je de schakel tussen het strategische, bestuurlijke niveau en de operatie en verbind je maatschappelijke ontwikkelingen met Talis. De afdeling Advies & Ondersteuning ondersteunt de primaire processen en adviseert het bestuur, onder andere over beleidsontwikkelingen extern aan de organisatie en de doorvertaling binnen Talis. Het accent ligt de komende periode op het uitbouwen van het netwerk met maatschappelijke partners om daarin samenwerkingen en het uitwisselen van informatie beter te maken. Ook het verder invullen van de integrale adviesrol van de afdeling A&O binnen Talis is daarbij van belang.

Wat heb jij in huis?
Je bent iemand met een heldere visie en aanpak, waarbij je met jouw uitstekende mensgerichte vaardigheden de verbinding weet te maken met jouw collega(‘s) MT-leden, het bestuur, de netwerkpartners, en last-but-not-least de professionals in jouw team. Jij weet als geen ander dat we in een dynamische wereld leven, waarbij de ontwikkelingen in de maatschappij vaak de meeste druk opleveren bij de minst bedeelden (de doelgroepen waarvoor en waarmee Talis werkt). Juist die maatschappelijke betrokkenheid en jouw toekomstgerichte visie zorgen ervoor dat jij de juiste persoon op de juiste plek bent. Vanuit deze visie pak jij je taken op als sparringpartner, kritische doorvrager, inspirerende leider en beschouwer. Je toont lef en durft de juiste vragen te stellen en staat ook op de rem als de bedoeling van de organisatie en het werk onder druk komen te staan. Je behartigt het maatschappelijk belang, waarbij je het zakelijk rendement niet uit het oog verliest.

Wij zoeken een manager die een ander blikveld en een nieuw netwerk binnen kan brengen. Iemand die overtuigt, vertrouwen geeft, authentiek is en maatschappelijk betrokken. Graag de juiste dingen willen doen, naast de dingen goed doen. Verder ben je toegankelijk, daadkrachtig en besluitvaardig. Je vertrouwt op de expertise en professionaliteit van jouw team en weet daarin sturing te geven. Je inspireert en coacht je medewerkers en vindt een goede werk-privébalans belangrijk. Daarnaast hebben de teamleden een open houding en vinden ze een empathische maar luchtige benadering belangrijk.

Verder heb/ben je:

  • aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
  • brede kennis van en ervaring met het domein waar je voor opgesteld staat;
  • op de hoogte van de maatschappelijke en branchegerichte ontwikkelingen;
  • ervaring met beleid- en strategieontwikkeling;
  • analytisch sterk en schakelt met gemak tussen strategische en operationele vraagstukken en hebt affiniteit met de maatschappelijke doelstelling van Talis.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Wij bieden een arbeidscontract aan voor de duur van één jaar voor 36 uur per week in een dynamische omgeving en bij goed functioneren een vaste aanstelling. Je kunt rekenen op een prima salaris (schaal N) en goede arbeidsvoorwaarden conform de cao voor woondiensten. Een leven lang leren wordt gestimuleerd. We werken hybride, dit faciliteert een goede balans tussen werk en privé.

Instructies

Heb je interesse?
Talis laat zich bij deze procedure begeleiden door executive search bureau Colourful People. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Hatice Türkmen, via e-mailadres h.turkmen@colourfulpeople.nl of via telefoonnummer 06-46081232.

Heb je interesse reageer dan via het sollicitatieformulier op onze website met een motivatiebrief en cv voor 27 mei 2022.

De pre-selectiegesprekken zijn gepland op 31 mei en 1 juni 2022. De gesprekken bij Talis zijn gepland op 14 juni in de middag.

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer