CBS logo

Onderzoeker/ projectleider Vastgoed en woningmarkt

CBS

Den Haag

5 mei 2022

Soort functie: | Werkervaring: | 36 uur

Functieomschrijving

Jouw uitdaging

 

Zo ziet je team eruit 

Ons team verricht statistisch woningmarktonderzoek, een onderwerp dat vol in de schijnwerpers staat. Dit doen wij zowel op eigen initatief als in opdracht van derden.

We maken statistieken over (bouw)vergunningen, ontwikkeling van de woningvoorraad, (gemiddelde) WOZ-waardes, eigendomsverhoudingen, tijdelijke woningen, woningtransformaties en nog heel veel meer. Verder beheren en verwerken we data voor CBS-collega’s en werken we ook extern samen met diverse organisaties.

We publiceren via Statline, maatwerkpublicaties en artikelen over de dynamiek van de Nederlandse vastgoed- en woningmarkt. Onze nieuwsberichten halen regelmatig journaals, nieuwssites en voorpagina’s van landelijke dagbladen en (online) tijdschriften. En daar zijn we trots op!

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen. 

 

Wie jij bent

Onze onderzoekers hebben een afwisselend werkpakket. Dat betekent dat je gedurende het jaar aan diverse onderzoeken meewerkt. Regelmatig leid je een project, soms ben je onderzoeker of review je werk van je collega’s.

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en aantoonbare kennis van de Vastgoed & Woningmarkt.
  • Je hebt ervaring in het werken met grote databestanden met programma’s als R, SQL en/of SPSS.
  • Je hebt minimaal een jaar ervaring als onderzoeker en bij voorkeur ook met het opzetten en aansturen van onderzoeken en projecten.
  • Je bent analytisch sterk en nauwkeurig, werkt graag samen, ook met externen, en handelt resultaatgericht.
  • Je bent breed inzetbaar en hebt een flexibele werkhouding.
  • Je vindt hard werken vanzelfsprekend, maar wel met een flinke dosis humor en goede sociale vaardigheden die je graag wilt inzetten ten behoeve van het team.

 

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2811,- en maximaal EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.

 

Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd? 

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

 

Benieuwd?

We vertellen je graag meer over ons hele sollicitatieproces.

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, mobiel: 06 114 991 66 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Solliciteer