Orange Investment Managers (IOM) logo

(Junior) Asset Manager, Orange Investment, Amsterdam

Orange Investment Managers (IOM)

Amsterdam

3 mei 2022

Website

Soort functie: Asset Manager Vastgoed | Werkervaring: 2 - 3 jaar | Fulltime

Bedrijfsinformatie

Over het bedrijf

Orange Investment Managers is opgericht in 2015 en heeft ondertussen een indrukwekkende trackrecord opgebouwd. Met een team van in totaal 10 collega’s richt men vanuit een inspirerende kantoorlocatie op de Zuidas en een tweede vestiging in Duitsland (Düsseldorf) op het aankopen, beheren en verkopen van operationeel vastgoed zoals hotels en parkeergaragevastgoed voor de diverse fondsen van haar opdrachtgevers, die op dit moment voornamelijk uit Duitse institutionele beleggers bestaat. Daarnaast zijn zij voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de rendementsdoelstellingen van deze fondsen. 
De assets under management bedragen momenteel ca. € 500 miljoen met als doelstelling substantieel door te groeien binnen afzienbare tijd. De objecten liggen verspreid over meerdere landen binnen Europa, met verschillende fiscale, juridische en commerciële regels en gebruiken.

Functieomschrijving

Wat doe je als (Junior) Asset Manager?

Met het asset managementteam ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor commercieel, technisch en administratief management van de parkeergaragefondsen. Hierbij creëer je een hoge mate van huurderstevredenheid door middel van het verzorgen van eigenaars onderhoud, tenant management en budgettering. Door feeling te ontwikkelen met de business van de huurders, weet jij wat zij nodig hebben, waardoor je goed kan reageren op veranderingen in de behoeftes van de huurders.  
Binnen het team krijgt iedereen de ruimte om zelfstandig te acteren, maar is er ook veel ruimte voor overleg om van elkaar te leren. Het team werkt veel samen met business control voor de reporting en met de investment managers bij de acquisitie van nieuwe assets. 

 

Kernactiviteiten 

 • Tenant management (up to date blijven over de gang van zaken in de assets, monitoren van werkzaamheden, win-win situaties creëren voor huurder en verhuurder);
 • Aansturen van property managers voor: dagelijks onderhoud, voorbereiden en begeleiden van renovaties/verbouwingen, (laten) opstellen van MJOP’s en servicekosten afrekeningen
 • Stakeholder analyse/management (bijhouden gemeentelijke netwerk en wijzigingen die impact hebben op de assets, contact met de gemeente ontwikkelen, technische ontwikkelingen volgen die (direct) van invloed zijn op de assets, uitwerken en implementeren van duurzaamheids- en innovatieplannen en van relevante eigenaren / actieve ontwikkelaars in de omgeving);
 • Budgeting & reporting (Beoordelen en rapporteren over de Technische Due Dilligences bij aan- en verkoop, kostenramingen opstellen, het mede opstellen, updaten en monitoren van asset budgetten, input leveren voor de reporting cycle van business control). 
 • Regelmatig (internationaal) extern optreden, afspraken maken ten aanzien van onderhouds- en renovatiecontracten en daardoor ook een aanzienlijke verantwoordelijkheid dragen qua reputatie, rechtsgevolgen en financiën.

Dit ben jij

 • Minimaal afgeronde hbo-opleiding/WO werk- en denkniveau (bouwtechnische vooropleiding is een pre);
 • Kennis van vastgoed en ervaring in de vastgoedwereld;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke of vergelijkbare functie;
 • Ervaring en affiniteit met technische vraagstukken (inclusief renovaties);
 • Bereidheid om binnen Europa te reizen;
 • Ervaring in het opstellen van rapportages (intern en extern);
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (Duitse taal is een pré);
 • Goede/excellente beheersing van Excel/ PowerPoint/Word.

Arbeidsvoorwaarden

Wat beiden we je?

Zeer interessante, uitdagende en brede functie binnen een jonge, sterk groeiende (internationale) organisatie in een dynamisch speelveld. OIM biedt ruime mogelijkheden tot verdere (persoonlijke) ontwikkeling en doorgroei-perspectief op basis van een gedegen bijdrage in de verdere professionalisering en groei van de onderneming.

Instructies

Informatie

De werving & selectieprocedure wordt exclusief begeleid door PropertyPeople. Voor meer informatie en achtergrond omtrent deze vacature kan er contact worden opgenomen met Theo Hoogendoorn via 06-27074825 dan wel theo@propertypeople.nl. 

Bij interesse ontvangen wij graag een recent CV en een uitgebreide motivatie via theo@propertypeople.nl. Alle reacties zullen uiterst discreet worden behandeld. 

Gezien de snelle groei van de organisatie ontvangen wij de reacties bij voorkeur op korte termijn met als doelstelling om in de maand mei  tot invulling van de vacature te kunnen komen.