VBO: 'Duidelijk behoefte aan meer regie vanuit Den Haag'

Branchevereniging VBO bespreekt de eerste resultaten van hun KiesWijzerWonen, die tot nu toe door bijna 1.500 Nederlanders is ingevuld. Voor de KiesWijzerWonen zijn 16 stellingen geformuleerd; van hypotheekrenteaftrek en verhuurdersheffing tot aan het gasloos en duurzaam maken van bestaande woningen en nieuwbouw. 

3 maart 2021 om 09:34 | 3 min
Gemeente Rotterdam scheldt verschuldigde huur kwijt

Gemeente Rotterdam scheldt verschuldigde huur kwijt

Huurders van gemeentelijk vastgoed in Rotterdam kunnen huurkwijtschelding aanvragen. De gemeente zal alle huurders die in aanmerking kunnen komen zelf benaderen. "We hopen dat commerciële verhuurders dit voorbeeld volgen en waar mogelijk ook coulant omgaan met het innen van achterstallige rekeningen,” aldus wethouder Vermeij.

3 maart 2021 om 09:23 | 3 min

Wetsvoorstel opkoopbescherming en verruiming mogelijkheden tijdelijke verhuur

Ondanks dat het consultatiewetsvoorstel ter verbetering van de woningmarkt al enige tijd geleden is verschenen, kan het geen kwaad om nog eens stil te staan bij de voorgestelde wijzigingen in de Huisvestingswet en de voorgestelde verruiming van de tijdelijke huurovereenkomsten. Advocaat Gerard Scholten schreef er het volgende artikel over. 

3 maart 2021 om 08:40 | 5 min
Amsterdam op zoek naar partij voor woonontwikkeling nabij Overamstel

Amsterdam op zoek naar partij voor woonontwikkeling nabij Overamstel

Maandag 1 maart 2021 is de selectieprocedure gestart voor kavel Koffiefabriek, nabij metrostation Overamstel. Gemeente Amsterdam zoekt een partij die een circulair woongebouw met maximaal 8 bouwlagen kan uitwerken tot 70 huurwoningen in de sociale, middeldure en vrijesector en verschillende voorzieningen op de begane grond, waaronder horeca.  

2 maart 2021 om 12:38 | 2 min

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021