'Bezetting kantoren niet snel weer op het niveau van vóór corona'

'Bezetting kantoren niet snel weer op het niveau van vóór corona'

Nu de versoepelingen zijn ingegaan laat de data van Beyond Eyes, een initiatief voor slim gebouwbeer, zien dat de bezetting van werkplekken en vergaderruimtes weer langzaam toeneemt. Maar het kantoorgebruik zoals dat vóór de eerste lockdown was, zal niet snel meer terugkeren. Bekijk hier de bevindingen. 

13 juli 2021 om 12:07 | 3 min

Efficiënter beheer door optimale integratie beheersoftware

Beheerders zijn veel tijd kwijt aan het administratief, financieel en technisch beheer van de portefeuille. Ook de communicatie met huurders en leveranciers kost tijd. Door de integratie van S1MONE en BRIXXonline een totaaloplossing waarmee vastgoedbeheerders de verhuuradministratie en storingsmeldingen op een efficiënte manier kunnen afhandelen.

1 juli 2021 om 15:20 | 4 min

Tempo van digitalisering in de bouw afgenomen

Het ING Economisch Bureau publiceerde vandaag een rapport over digitalisering in de bouw. De bouw liep lange tijd achter met digitalisering ten opzichte van andere sectoren. In de periode 2010-2015 heeft de bouwsector echter een enorme inhaalslag gemaakt. Maar de snelheid lijkt er nu wel uit. Wat zijn hier de oorzaken van? 

1 juli 2021 om 11:08 | 4 min

VS is koploper met blockchain, rol Europa neemt iets af

FIBREE, oftewel Foundation for International Blockchain Real Estate Expertise, presenteert vandaag haar jaarlijkse wereldwijde industrierapport over de toepassing van blockchaintechnologie in de vastgoedsector. Hoe doet Nederland het ten opzichte van de rest van de wereld? En wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen?

24 juni 2021 om 09:00 | 3 min

App helpt Timpaan bij het vooraf toetsen van een business case

Na een pilot van enkele maanden gaat ontwikkelaar Timpaan verder met het ondersteunen van het ontwikkelproces door data en algoritmes. Hiervoor gebruikt het bedrijf de applicatie Houzr, van het Rotterdamse bedrijf Veneficus Real Estate. "Voordat wij starten met een project toetsen wij eerst in Houzr of er überhaupt een haalbare business case in zit", aldus Timpaan.

17 juni 2021 om 10:24 | 2 min

Lees onze special over Hoogbouw Special