Vastgoedeigenaren steeds zwaarder belast

Traditiegetrouw vallen in het eerste kwartaal van het nieuwe belastingjaar de WOZ-beschikkingen en aanslagen onroerendezaakbelasting (ozb) weer op de (digitale) mat. Die zullen bij sommige vastgoedeigenaren opnieuw voor fronsende wenkbrauwen zorgen. Een bijdrage van Roderick de Haas van BDO.

14 februari 2018 om 12:25 | 4 min

'Woningverkoopbrochure biedt geen garantie'

Het is algemeen bekend dat informatie en foto’s op makelaarssites een vertekend beeld geven. Hoe kunt u voorkomen dat u als koper de dupe wordt van onjuiste informatie van de verkoper of de makelaar? Advocaat Ynze Kliphuis geeft tips.

13 februari 2018 om 10:09 | 4 min | 1

Fout advies rondom schenking bij aankoop huis leidt tot hoge aanslag

Een man die van zijn oudtante voor een ton onder de werkelijke waarde een huis kocht, is onder de schenkbelasting uit gekomen nadat hij verkeerd was geïnformeerd door zijn adviseur. Dat blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Gelderland waarover Fiscaal Vanmorgen schrijft. 

8 februari 2018 om 13:00 | 2 min

Extra kosten door herstelwerk in de bouw: wie betaalt?

Je waarschuwt als onderaannemer over de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. De hoofdaannemer besluit die waarschuwing in de wind te slaan. Kun je dan toch aansprakelijk zijn voor datgene waarvoor je waarschuwde? Advocaat Marijn Nuijens bespreekt een praktijkcasus.

7 februari 2018 om 10:22 | 3 min

Gemeenten mogen regels stellen aan detailhandel in bestemmingsplan

In een bestemmingsplan mag een zogeheten brancheringsregeling opgenomen worden om bijvoorbeeld leegstand in een centrumgebied te voorkomen. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft gisteren in haar arrest het opnemen van zo’n regeling toegestaan onder voorwaarde van ‘dwingende redenen van algemeen belang’.