UITGELICHT

De bankgarantie bij een failliete huurder: wel of geen zekerheid?

Sinds een uitspraak van de Hoge Raad uit 2011, gold als uitgangspunt dat een bankgarantie niet strekt tot verhaal van leegstandsschade na faillissement van de huurder. De Hoge Raad kwam in 2017 met een uitspraak waarbij de bankgarantie in een vergelijkbare situatie wél stand hield. Tegenstrijdig? Saskia Frijling (PlasBossinade Advocaten) legt uit.

12:02 - 1 dag geleden | leestijd 3 minuten

Boete voor leegstand in Amsterdam: hoe werkt het?

Sinds december 2016 is het mogelijk dat eigenaren van woningen worden beboet indien ze leegstand niet bijtijds melden. Voor kantoorpanden was dat al langer het geval. Marius Rijntjes (M2 Advocaten) vertelt wat u als verhuurder moet weten over de meldplicht en de hoogte van de boete.

21 november 2017 om 09:00
leestijd 3 minuten

Huurder overlijdt, maar woonde niet alleen: wat nu?

Een huurovereenkomst wordt gesloten tussen verhuurder en huurder, maar er kunnen ook partners, familieleden of huisgenoten in het gehuurde wonen. Lang niet iedereen heeft recht op de woning na overlijden van de huurder. Annemarie Wiesmeier-van der Brugge (Brugrecht Advocaten) legt uit wie een beroep kunnen doen op de huurovereenkomst.

16 november 2017 om 15:00
leestijd 3 minuten

Wet Doorstroming Huurmarkt 2015: wat betekent dit voor verhuurders?

Voor verhuurders kan het prettig zijn om vastgoed tijdelijk te verhuren. Bijvoorbeeld als de huurder net in dienst is met een contract voor bepaalde tijd. Kiest u voor deze contractvorm, dan zijn er wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden. Esther Dekker, vastgoed directeur Max Property Group, brengt u hiervan op de hoogte.