Ook corporatie Stadgenoot gaat enkele woningen online verkopen

Na Woonplus kiest nu ook de Amsterdamse corporatie Stadgenoot ervoor om een aantal woningen online te gaan veilen via Vastgoed-Auctions.nl. Het betreft een aantal nieuwbouwwoningen in het project Getijenveld. De online verkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met de verkopende makelaars. 

"Online veilen zien wij als een aanvullend middel van deze tijd om in te zetten. Hiermee geven wij het woord aan de klant; zij bepalen wat zij voor hun huis willen betalen. Uiteraard tegen een vanaf prijs en onder verbehoud van gunning. Stadgenoot kijkt met spanning uit naar het resultaat van de eerste veiling", aldus Ad Schellingeringhout, manager verkoop woningen van Stadgenoot.

“De doelstelling is om deze woningen binnen 6 maanden tegen een marktconforme prijs te verkopen, in de huidige markt een huzarenstuk wanneer je dit op de traditionele manier zou doen. Met de verkoopmethode van Vastgoed-Auctions.nl, door middel van een online verkoop per opbod, moet dit te realiseren zijn”, volgens Ron Ruijs, directeur van Vastgoed-Auctions.nl.

Ruijs zegt blij te zijn dat Stadgenoot als vooruitstrevende corporatie laat zien dat je met alternatieve manieren van verkoop nog steeds je verkoopdoelstelling kunt behalen zonder afbreuk te doen aan je maatschappelijke verantwoordelijkheden. "Sterker nog, met het veilen per opbod geef je iedere potentiële koper een eerlijke kans om een nieuwe woning te kunnen kopen tegen een marktconforme prijs. Doordat je met een scherpe bieden vanaf prijs in de markt gaat staan, valt een woning op ten opzichte van het andere aanbod, hierdoor trek je meer kijkers die door het sluitingsmoment van de veiling hun aankoopbeslissing zullen moeten nemen. Hierdoor is het mogelijk om binnen korte termijn een positief verkoopresultaat neer te zetten”, aldus Ron Ruijs. 

Ron Ruijs geeft aan al met verschillende woningcorporaties in gesprek te zijn die ook overwegen een deel van hun woningen online te willen verkopen. Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Vastgoed-Auctions.nl, bel dan met 06-30664422 of stuur een e-mail aan r.ruijs@vastgoed-auctions.nl.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021