Aanbieding: Vlieg met Vastgoedjournaal de bocht uit!

Als u in de maand september een jaarabonnement (€355) afsluit op Vastgoedjournaal, dan krijgt u een anti-slip cursus op het circuit van Zandvoort cadeau. Met dit lidmaatschap kunt u slechts met een enkel abonnement al uw collega's laten profiteren van de nieuwsdiensten van Vastgoedjournaal. Meld u daarom nu aan met de actie code VJ004 die u kunt mailen naar info@vastgoedjournaal.nl. Dit is overigens niet in combinatie met het gratis proefabonnement, alleen bij een volwaardig jaarabonnement is van deze actie gebruik te maken.

Wat houdt deze Slotemakers compacte anti-slip cursus in?

Een training volgepakt met actie, feitelijk een complete cursus, maar dan van drie uur in plaats van een hele dag. U krijgt iets minder theorie, maar zoveel mogelijk praktijkonderricht. Deze training krijgt een extra dimensie in de wintermaanden. In het donker ziet alles er toch anders uit, als uw auto in de slip raakt...

Uitvoering

Met de praktijkgerichte oefeningen gaan we werken aan uw rijvaardigheid. Alle oefeningen vinden plaats op de banen rond ons veiligheidscentrum in Zandvoort, inclusief de gladde cirkel en de gladde heuvel. U rijdt in hagelnieuwe Opel Astra’s van Slotemakers. Tijdens de training wordt u persoonlijk begeleid door één van onze instructeurs. Dit is belangrijk om op uw emoties en instinctieve reacties te kunnen anticiperen. Alles uiteraard in het kader van uw veiligheid op de weg. Er wordt gereden in teamverband, samen met twee andere deelnemers en uw instructeur in de auto. Dus geen krakende aanwijzingen via een portofoon vanaf de zijlijn!

Oefeningen

Uitwijken: Bij deze oefening is het de bedoeling dat u in een gesimuleerde situatie een obstakel op een glad wegdek ontwijkt. De gladde coating op de baan, de profielloze banden van de auto en de ingrepen van de instructeur zorgen ervoor dat u in een slip terechtkomt. Gaandeweg leert u hoe u uw auto weer 'op het rechte pad' krijgt.

Remmen: Een auto tijdens een noodstop veilig tot stilstand brengen is iets wat iedereen moet kunnen, maar voor velen onmogelijk blijkt. Tijdens de oefeningen leert u de voor- en nadelen van voorzieningen als ABS kennen. Ook het remmen in de berm en de gevolgen van het remmen met geblokkeerde wielen komen uitgebreid aan bod.

Bochtentechniek: Op het rijvaardigheidscentrum omvat onder meer een gladde cirkel waar voor- en achterwielslips nagebootst kunnen worden. U leert hoe u uit een bepaalde slip komt als u in een bocht zit. Verder wordt u uitgedaagd om een gladgemaakte heuvel te trotseren. Spectaculair!

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022