Top vacature: Senior bouwkundig inspecteur monumenten bij Rijksvastgoedbedrijf

Als inspecteur bij het Rijksvastgoedbedrijf – de grootste vastgoedbeheerder van Nederland - is het jouw taak om te beoordelen of de bouwwerken van Defensie aan de beoogde kwaliteit voldoen. Eén ding is zeker: met jouw werk kom je op de meest bijzondere locaties door heel Nederland. 

Jij voert inspecties uit aan monumentale gebouwen, zodat Defensie op de hoogte is van de bouwkundige conditie van deze panden. Vaak ga je alleen op pad, maar het is mogelijk dat je collega-inspecteurs van de disciplines elektrotechniek en werktuigbouwkunde inschakelt voor onderdelen die niet tot jouw expertise behoren. Daarnaast ga jij je in de toekomst meer en meer bezighouden met audits van inspecties die door externe partijen zijn uitgevoerd.

Voordat je aan de slag gaat met de inspectie doe je deskresearch. Wat is de gebruiks- en onderhoudshistorie van het object? Welke bouwwerken zijn aanwezig op locatie? Is de toegang geregeld? Ook verzamel je de asbestrapportages, bouwtekeningen en de risico-inventarisatie en -evaluatierapportages. Vaak heb je nog even contact met de objectmanager om die zaken te bespreken. Met een dienstauto rijd je daarna naar de kazerne, waar je je meldt bij het Facilitair Bedrijf Defensie. Met hen bespreek je de planning.

Benieuwd naar de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden? Lees hier de volledige vacature.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022