Top vacature: Senior juridisch vastgoedadviseur bij Gemeente Velsen

Top vacature: Senior juridisch vastgoedadviseur bij Gemeente Velsen

Het team Vastgoed van de gemeente Velsen is op zoek naar een senior juridisch vastgoedadviseur. Het team bestaat uit 13 medewerkers, die graag samen met elkaar optrekken. Ze hebben expertise op de vakgebieden: vastgoed, planeconomie, juridische zaken, accountmanagement, technisch vastgoedbeheer en gemeentelijke verzekeringen. Door vertrek van één van de juristen zoekt de gemeente versterking van het team.

Het domein Fysieke Leefomgeving richt zich op het behouden en versterken van onze leefomgeving. Het uitgangspunt is dat ze met veel verschillende disciplines in het domein integraal samenwerken en zo het bestuur tijdig en goed kunnen adviseren. Binnen dit domein is het team Vastgoed als ‘eigenaar’ van panden en gronden de beheerder van de vastgoedportefeuille van de gemeente. Dit betekent verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld de aan- en verkoop en het beheer van gemeentelijke gronden en gebouwen. Denk hierbij aan het huisvesten van diverse partijen zoals sportverenigingen, onderwijs, maatschappelijke en culturele instellingen (zoals de stadschouwburg en de bibliotheek). Maar er zitten ook woningen en winkelpanden in ons bestand.

Daarnaast speelt team Vastgoed een rol bij de advisering over gebiedsontwikkelingen en het vastleggen van afspraken daarover. Zo stel je niet alleen verschillende soorten overeenkomsten op in het kader van gebiedsontwikkelingen (bijvoorbeeld anterieure exploitatieovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten) maar onderhandel je hier ook over met externe partijen. Juridische procedures behandel je in samenwerking met de gemeenteadvocaat.

Meer weten? Bekijk hier de volledige vacature!

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021