#REF: Een duurzaam Nederland: hoe dan?

Op de tweede dag van de online vastgoedbeurs #REF nodigde Norbert Schotte (VORM) duurzaamheidsmanagers uit diverse lagen van de vastgoedsector uit om antwoord te geven op de vraag hoe de vastgoedbranche omgaat met duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. 

Hoe kun je van elkaar leren en klanten hierin te helpen? Schotte houdt zich hierbij vast aan de uitspraak ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’.

Wiel niet steeds opnieuw uitvinden
“De bouw excelleert in het steeds opnieuw uitvinden van hetzelfde wiel”, aldus Schotte. Wanneer verschillende partijen kennis met elkaar gaan delen, zullen de duurzaamheidsdoelen in het vastgoed sneller en efficiënter worden behaald.

Voor het panel, dat naast Schotte bestond uit Irmine van der Geest (Syntrus Achmea), Micha Reusen (Bouwinvest) en Anke Verhagen (Rabobank), is duurzaamheid al lang niet meer alleen een technische kwestie maar zeker ook een sociaal maatschappelijke. En hoewel dat laatste moeilijker meetbaar is, was het panel het erover eens dat ook deze doelen duidelijk moeten worden vastgelegd en daarnaast door de gehele organisatie gedragen worden. Bouwen van en beleggen in vastgoed moet altijd een duidelijke betekenis en impact hebben, zowel voor mens als milieu.



Reacties


Laatste nieuws