Coronacrisis en huurovereenkomsten – wat zijn de gevolgen?

Covid-19 heeft een enorme impact op het dagelijks leven, maar ook op het Nederlands huurrecht. Daarom heeft mr. F.C.P Teeuw, directeur/eigenaar van Huurgeschil.nl, een uitgebreid artikel geschreven o.a. over de verplichte sluitingen van bedrijfsruimten, de verlenging van tijdelijke huur van woonruimte & huisuitzettingen in deze periode.

Een huurder kan financieel in de problemen komen als hij zijn onderneming tijdelijk moet sluiten wanneer de overheid dat eist om het virus te beteugelen. Op 12 maart 2020 besliste de regering dat onder meer horecaruimte tot nader order moest worden gesloten. Als een huurder van een dergelijke ruimte de huur en andere vaste kosten moet blijven betalen, terwijl hij geen inkomsten heeft, dan is dat niet lang vol te houden. Kan een huurder huurkorting afdwingen?  

Behalve deze kwestie komen ook onderwerpen als huisuitzettingen tijdens de coronacrisis, verlenging van tijdelijke huur van woonruimte en onderhoud ter sprake. Ook geeft Teeuw antwoordt op de vraag: veroorzaakt het coronavirus een gebrek aan het gehuurde?

Kortom, een must-read voor de vastgoedsector met antwoorden op belangrijke vragen en onderwerpen die spelen tijdens de coronacrisis. 

 

Reacties