Ditt: coronaproof en hoe nu verder op kantoor?

Nederland maakt zich op voor de grootste online Vastgoedbeurs tot nu toe. Van 30 juni tot en met 2 juli zal een scala van partners en bezoekers met elkaar in contact komen. Een nieuwe manier van werken. Wat zijn de verwachtingen? Vandaag aan het woord: Mattijs Kaak, eigenaar van Ditt Officemakers.

"Eerst en vooral heb ik genoten van de eerdere editie: Building Futureproof, dat maakte de keuze om mee te doen aan dit event eenvoudig. Daarnaast zijn er door de huidige coronasituatie veel activiteiten verschoven naar online, dus het is ook goed om ook weer deel te nemen aan deze volgende succesvolle editie. Wat ook meespeelt is dat ik erg uitkijk naar de toekomst van het vastgoed. Er gebeurt op dit moment zo veel en zo snel dat ik erg nieuwsgierig ben naar de daadwerkelijke toekomst op korte en lange termijn. Wat hebben we geleerd in de afgelopen periode? Wat hebben we afgeleerd? Wat blijft hangen en welke oude gewoonte hebben we snel weer terug? Er liggen veel kansen en er is veel innovatie. Ik hoop ze allemaal te benutten en te ontdekken", aldus Kaak. 

Toekomstige mix tussen on- en offline
Kaak haalt het volgende aan: "Als het gaat om ontmoeten, netwerken en kennisdelen dan gaat niets boven een fysieke ontmoeting. Hiervoor zijn beurzen als PROVADA, MIPIM en EXPOREAL perfect. Deze gaan niet door, dus dit is het best denkbare alternatief. Het is heel goed dat het er is en ik kijk er naar uit. Het is bovendien efficiënt en duurzaam en ik ben dan ook benieuwd naar de toekomst van deze initiatieven. Misschien moeten traditionele beurzen korter en moet er een betere mix tussen on- en offline komen. Eerst twee dagen online seminars en pitches en dan een fysieke finale als afsluiter?"

Lessons learned
Over zijn ervaring tijdens de editie in april zegt hij: "Tijdens de eerste editie op 16 april 2020 waren wij onderdeel van de workshop health&wellbeing. Het was leuk en interessant en ook een goede oefening. Wat we meenemen naar deze tweede editie is dat we de tafels kleiner houden, de onderwerpen meer toegespitst, ons nog beter voorbereiden en een moderator rol inzetten."

Een goede voorbereiding is essentieel
Het succes van een beurs zit volgens Kaak altijd in de voorbereiding. "Plan, leg het echt vast in je agenda en zoek naar interessante seminars en mensen. Behandel het alsof het een fysieke beurs is, anders wordt het te vrijblijvend en heb je er niets aan. Grappig genoeg kan je bij een Teams-meeting echt niet te laat komen. Dat is bij een echte meeting ook 'not done', maar het gebeurt wel makkelijker", aldus de Ditt eigenaar. 

Toekomst voorspellen
Wat kan men van Ditt verwachten tijdens REF? "We gaan vanuit Anno-now.nl proberen de toekomst te voorspellen. Wat je ziet is dat overal de acute nood is opgelost. Stickers zijn geplakt en alles is corona- en anderhalvemeterproof. De vraag is echter wat gaat er nu echt veranderen, hoe organisaties gaan kijken naar de werkplek van de toekomst? Kijk en luister met ons mee en wie weet leer je er iets van!", zo sluit Kaak af. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022