‘Verbeter de verbindingen tussen onze steden’

De druk op de Randstad is enorm. Robert Kok, Head of Agency van Colliers International, vreest dat onze vijf grote steden de komende jaren op slot raken. “Het is er de afgelopen jaren steeds drukker geworden. Dat kan zo niet doorgaan. Onze steden moeten beter met elkaar worden verbonden; dan kunnen ze elkaar versterken.”

De toenemende drukte in de Randstad ziet Robert Kok, verantwoordelijk voor de commerciële vastgoedteams van Colliers International in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, terug in steeds meer toeristen, een groeiend aantal woningzoekenden en de komst van steeds meer bedrijven. Die groeiende bedrijvigheid vertaalt zich onder meer in een snel stijgende bezetting van kantoren.

“Het aantal nieuwe bedrijven in de Randstad groeit gigantisch snel. Veel partijen zijn op zoek naar nieuwe bedrijfs- of kantoorruimte. Mochten er ooit wat minder goede tijden aanbreken, dan nog blijft de vraag hoog. Daar twijfel ik niet aan en mocht de Brexit doorgaan, dan neemt de druk op de Randstedelijke kantorenmarkt zelfs alleen maar verder toe,” aldus Kok. 

Lees hier het volledige interview dat Kok gaf aan VJ.

Reacties