Nieuwe brug zorgt voor betere bereikbaarheid Kickersbloem 3

De nieuwe brug over het Kanaal door Voorne in Hellevoetsluis is geopend. De brug zorgt voor een betere bereikbaarheid van bedrijvenpark Kickersbloem 3.

Burgemeester Aboutaleb gaf, als voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, samen met wethouder Aart Jan Spoon van de gemeente Hellevoetsluis, een symbolische druk op de knop.

Bereikbaarheid Voorne-Putten
De brug zorgt voor een betere bereikbaarheid van bedrijvenpark Kickersbloem 3 wat een stimulans is voor economische groei van Voorne-Putten. Om die reden draagt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag €5,4 miljoen aan deze ontwikkeling bij.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een samenwerkingsverband van 23 gemeenten in Zuid-Holland waar circa 2,3 miljoen mensen wonen en werken. De regionale samenwerking richt zich op het verbeteren van de bereikbaarheid en het vernieuwen van de economie. 

Meer kans op ontwikkeling door betere bereikbaarheid
Bedrijventerrein Kickerbloem 3 in Hellevoetsluis is de enige plek in de zuidelijke regio van Rotterdam waar nog volop ruimte beschikbaar is voor bedrijven om zich te vestigen. Behalve de nu geopende brug is er nog meer uitzicht op ontsluiting van Voorne-Putten. Met de komst van de Blankenburgtunnel wordt de reistijd tussen Het Westland en Voorne-Putten met de helft verkleind.

Brug met uitkijktoren
De brug heeft een opvallend ontwerp. Het past bij de historische zwaaikommen van het kanaal en heeft een imposante uitkijktoren. Deze toren biedt de bezoeker een mooi vergezicht over de omgeving.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special