Geluidsoverlast in en rondom uw vastgoed: wat is eraan te doen?

Storende geluiden die telkens blijven terugkomen en al dan niet te herleiden zijn tot een bron, zijn een van de meest vervelende zaken die er zijn. Als u rond uw vastgoed, een kantoor, bedrijfspand of uw eigen woning, last heeft van vervelende geluiden, dan wilt u natuurlijk ervan af komen. Want geluidsoverlast kan erg schadelijk voor de gezondheid zijn. Wat kunt u als vastgoedeigenaar precies doen aan nare geluiden in de omgeving van jouw loods, kantoorpand, bedrijf of woning?

De gevaren van geluidsoverlast
Harde of lage alles doordringende geluiden kunnen op korte, maar zeker ook op de langere termijn flinke schade toe brengen aan de gezondheid van mensen die aan deze overlast blootgesteld worden.

Hierbij wordt er door expert onderscheid gemaakt tussen geluidshinder en geluidsoverlast. Geluidshinder is een subjectieve zaak. Waar de een hinder van heeft, heeft de ander geen last van. Geluidsoverlast is objectief vast te stellen: je kunt geluidsoverlast laten meten en als er bepaalde decibel-waarden overschreden worden, wordt er gesproken over geluidsoverlast.

Geluidsoverlast laten meten is verstandig, omdat te veel geluid schade aan het gehoor toebrengt. Gevaren zijn bijvoorbeeld, bij constant geluid: een piep in de oren nadat u in een drukke omgeving bent geweest, gevoelige oren of, in het ergste geval, permanente gehoorschade.

Ook slapeloosheid komt veel voor als effect van geluidsoverlast. Op de lange termijn kan dat zelfs tot depressies en burn-out leiden. Redenen genoeg dus om geluidsoverlast serieus te nemen. Dit kunt u doen door in een rond uw vastgoedbezit het aantal decibel te laten meten via een professionele geluidsmeting.

Laat een geluidsmeting uitvoeren door een professional
Bij Strooming kunt u terecht voor diverse professionele geluidsmetingen in en rond uw vastgoedbezit. Lukt het niet om de bron van geluidsoverlast te achterhalen of vindt u dat uw buren geluidsoverlast veroorzaken, maar komt u niet tot een oplossing?

Schakel dan een professionele geluidsmeter van Strooming in om de overlast in en rond uw pand objectief te laten vaststellen. Wanneer de wettelijke geluidsnormen hierbij overtreden worden, heeft u hard bewijsmateriaal en kan er iets aan de overlast worden gedaan.

Neem contact met ons op voor meer informatie
Laat u niet langer storen door de overlast in en rond uw pand, woning of bedrijfsgebouw en neem contact op met dé ervaren geluidsexpert: Strooming. Onze professionele geluidsmeters komen een meting doen en helpen u om geluidsproblemen vast te stellen, zodat deze kunnen worden opgelost.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022