StudioNAS: ‘Snel inzicht in elke vestigingslocatie in Nederland’

Het adagium locatie, locatie, locatie is nog altijd leidend binnen het vastgoed. Maar hoe krijg je makkelijk inzicht een locatie? VJ sprak met Ronald de Nas, oprichter en eigenaar van StudioNAS. “In een oogopslag kan je met deze factsheets een goed geïnformeerd besluit nemen.”

StudioNAS wil woningbeleggers helpen met het nemen van beslissingen. “Als je in een woningproject wilt beleggen of deze gaat ontwikkelen, wil je goed beslagen ten ijs komen ten aanzien van markt en marktpotentie. Daarom brengen wij samen met onze partner Watson + Holmes de belangrijkste informatie over demografie, transacties, woningvoorraad en, doelgroepen overzichtelijk samen in een factsheet op buurtniveau. Zo kun je onderbouwd een beslissing nemen, je plan vormen en toetsen.”

Op buurtniveau inzoomen
De factsheets van StudioNAS geven snel inzicht in elke vestigingslocatie in Nederland. De factsheets zijn gebaseerd op een groot aantal datastromen, waaronder data van het CBS, de BAG, het Kadaster, de gemeente in kwestie en een keur aan transactiedata. De Nas vertelt aan VJ: “Met deze data kunnen we op buurtniveau inzicht geven door middel van heldere grafieken en dashboards.”

Vrije sector huurmarkt
De factsheets bevatten daarnaast informatie over bijvoorbeeld de onderhoudskosten, energielabels, maar ook een overzicht van de huurmarkttransacties en opnamesnelheid, gesplitst in oppervlakteklasse. “We richten ons op de vrijesector huurmarkt en dan voornamelijk op geliberaliseerde woningen van institutionele- en professionele beleggers,” aldus De Nas.

Grotendeels geautomatiseerd
De factsheets worden grotendeels geautomatiseerd gemaakt. “StudioNAS maakt al aantal jaar dit soort factsheets en rapportages voor de markt. Het verschil is dat we nu dezelfde dienst veel sneller en gedetaileerder kunnen aanbieden, omdat we de vele data– stromen gekanaliseerd hebben en ontsloten naar informatieve dashboards. In plaats dat we via desk research op zoek gaan naar bronnen en deze handmatig inzichtelijk maken, kunnen we nu veel sneller een overzicht presenteren met alle kerndata op een rij.” Binnen 24 uur kan StudioNAS een locatie al volledig in kaart brengen.

Quick scan of marktrapportage?
Voor meer verdieping biedt StudioNAS naast een factstheet ook een quick scan of een volledige marktrapportage. “Met de quick scan duiken we meer de diepte in met een beknopt rapport op hoofdlijnen, waarin we op basis van het project, huur- en leegwaarden, de markt en de doelgroep met concurrentie beschrijven.

Een uitgebreid marktrapport beschrijft de volledige buisness case met alle randvoorwaarden vanuit gemeente en de concurrentiepositie. Voor rendementsoptimalisatie wordt de beoogde doelgroep en marketing in kaart gebracht. Vooraf is er altijd een uitgebreide intake.

Wat zijn op dit moment de populairste locaties? “We hebben heel diverse vragen, verzoeken van Vlissingen tot Groningen, maar ook Brabant tot aan de Randstad,” vertelt De Nas tot slot.

Meer weten over de factsheet, quick scan of marktrapportage? Klik hier of neem contact op met Ronald de Nas via telefoonnummer +31 (0)20 26 139 26 of stuur een e-mail naar info@studionas.nl.

Reacties

Lees onze special over Special Zorgvastgoed