ArthurArmstrong en OMU transformeren ‘Huis van de Sport’ in bijzondere lofts

In het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein is het voormalige ‘Huis van de Sport’ aan de Wattbaan 31 getransformeerd van 6.000 m2 kantoor naar 96 lofts. Het is het eerste project om het gebied Rijnhuizen te veranderen in een gemengd woonwerkgebied.

Waar tot voorheen diverse sportbonden hun werkplek hadden wordt daar sinds dit voorjaar gewoond. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen onder andere de beleggende projectontwikkelaar ArthurArmstrong BV en de NV Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU).

Daarnaast heeft ook de gemeente Nieuwegein een belangrijke rol gespeeld om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Verkleuring
De transformatie van Wattbaan 31 naar woningbouw is een volgende stap in de verdere 'verkleuring' van het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein van een voornamelijk werkgebied naar een gemengd woonwerkgebied.

De gemeente Nieuwegein heeft voor Rijnhuizen een gebiedsvisie opgesteld die de toevoeging van circa 1.500 woningen mogelijk maakt. Met de aanpak van Wattbaan 27 is ArthurArmstrong gestart met de eerste transformatie in dit gebied, na de vaststelling van de gebiedsvisie. Ook de openbare ruimte rondom beide gebouwen wordt integraal aangepakt.

Medefinancier
OMU is een uitvoeringsorganisatie van de provincie Utrecht die tot doel heeft de leegstand in onder andere kantoren binnen de provincie Utrecht aan te pakken. Bij dit project heeft OMU als medefinancier deze transformatie mogelijk gemaakt.

Verdere plannen
Inmiddels worden er in de omgeving op diverse plekken initiatieven getoond om de beoogde functiemenging in dit gebied te realiseren. Naast de aanpak van de private kavels wordt hierbij ook gezamenlijk de aanpak van de openbare ruimte meegenomen.

Zo staat er onder andere een langzaam-verkeersbrug naar het winkelcentrum CityPlaza gepland. Hiermee worden de benodigde voorzieningen voor de toekomstige bewoners in het gebied Rijnhuizen beter bereikbaar.

Onderste foto van links naar rechts:
Pim van den Berg (gedeputeerde Provincie Utrecht)
Hans Adriani (wethouder gemeente Nieuwegein)
Harm Mensink (directeur Arthur Armstrong)
Frank Hazeleger (directeur OMU)

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special