Vastgoedontwikkeling en het energievraagstuk; waar moet je op letten?

Nieuwe vastgoedprojecten richten zich vol op duurzaamheid. Vanuit de overheid is er sprake van toenemende regelgeving en ook komen de deadlines op dit gebied steeds dichterbij. Er is dus veel te doen! MAIN Energie kan als energieleverancier van diverse vastgoedpartijen meedenken met deze vraagstukken op het gebied van verduurzaming van panden. 

Uiteraard is er het verplichte energielabel C in 2023 en dienen panden in het bezit te zijn van duurzaamheidscertificaten. Diverse banken hanteren inmiddels ook de strategie waarbij in de komende jaren alleen panden met een A label voor (her-)financiering in aanmerking komen. Daarmee worden projectontwikkelaars aangemoedigd panden te ontwikkelen die uitblinken in duurzaamheid.

Groene wind
Waar het in het verleden dus vooral ging om uiterlijk vertoon, efficiency qua aantal gebruikte vierkante meters en verkoopbaarheid, waait er dus een groene wind door de vastgoedsector. Als vastgoedontwikkelaar heeft u dus te maken met een veranderende markt en kunt u zelf verantwoordelijk hiervoor zijn. Zo kunt u ervoor zorgen dat de omgeving waar nieuwe panden worden geplaatst zo min mogelijk last heeft van CO2 uitstoot. Het voordeel van de bovenstaande ontwikkelingen is dat vastgoed zijn waarde zal behouden in de toekomst en toekomstige huurders blijft aantrekken die duurzaam willen ondernemen.

Energievraagstuk
Binnen het traject van uw vastgoedontwikkeling kunnen wij u adviseren inzake het energievraagstuk. Zo geven wij u persoonlijk advies over het verduurzamen van uw panden en maken wij het energieverbruik van en voor huurders en ruimtes inzichtelijk met onze Energiescope. Ook bieden wij informatie wat betreft de toenemende wetgeving op energiegebied.

Klik hier voor meer informatie over wat wij voor uw vastgoed kunnen betekenen.

Een bijdrage van MAIN Energie.

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten