Nieuw congres: Welk zorgvastgoed is er over vijf jaar nodig?

Gaan zorginstellingen of -organisaties zich in de komende jaren specialiseren? Vraagt dat om specialistische huisvesting? Zal de kleinschaligheid verdwijnen (zoals in België en Frankrijk is gebeurd), of wordt dat een serieuze concurrent voor de grootschaligheid? Gaan na de vijf grote Nederlandse en Belgische beleggers nu ook particuliere beleggers in zorgvastgoed investeren? Bereiden zorgorganisaties zich voor om ‘Paris Proof’ te worden? Of ligt dit net te ver van hun kernactiviteit af?

Op 11 april organiseert Vastgoedjournaal het congres 'Welk zorgvastgoed is er over vijf jaar nodig?'. Klik hier voor het volledige programma.

Maar verduurzaming is wel noodzakelijk. Veel zorgvastgoed is voor 1980 gebouwd. Het is onvermijdelijk dat de overheid in de komende jaren label C verplicht gaat stellen, net als ‘Paris Proof’. Dat laatste zegt veel meer over het feitelijk energiegebruik dan een label. Is het daarom verstandig om meteen in ‘Parijs’ te investeren in plaats van in label C? Betekent wachten problemen met capaciteitsgebrek, prijsstijgingen, en kans op een rentestijging? En wat betekent wel of niet ‘Paris Proof’ voor de toekomstwaarde en financierbaarheid van het zorgvastgoed?

Groot gat tussen thuis wonen en opgenomen worden
De gevolgen van de extramuralisering en het scheiden van wonen en zorg zijn inmiddels redelijk uitgekristalliseerd. Zorgorganisaties staan er financieel weer beter voor. Nogal wat vastgoed is afgestoten. Partijen als Syntrus Achmea, Bouwinvest, Amvest, Cofinimmo en Aedifica hebben flinke portefeuilles opgebouwd, en gaan daarmee door. Maar er is een groot gat gevallen tussen thuis blijven wonen en opgenomen worden, vooral in het middensegment. Hoe daarmee om te gaan?

Leer op dit congres welke ontwikkelingen zorgorganisaties en beleggers de komende jaren verwachten. Krijg praktische tips mee waar je echt wat aan hebt. Ontmoet andere zorghuisvesters en investeerders. Doelgroep: zorgorganisaties, woningcorporaties, vastgoedbeleggers, financiers, (her)ontwikkelaars/bouwers, gemeenten, vastgoedmanagementbedrijven, onderhoudsbedrijven, installateurs, adviseurs.

Klik hier voor het volledige programma en/of om u aan te melden.

Foto: Picasdre [CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons.
 



Reacties


Laatste nieuws