Welke gemeente ziet kansen voor deze spectaculaire woon/werktoren?

Deze bijzondere ‘Black Swan’ toren komt er (nog) niet maar dient gemeenten te verleiden om bedrijventerreinen te verdichten met een mix van werken, woningen en horeca. Het ontwerp is in opdracht van ontwikkelaar Lingotto uitgewerkt door Studioninedots. Het is de uitkomst van een realistische studie naar de geleidelijke transitie van bedrijventerrein Overamstel naar een karakteristiek, gemengd stuk Amsterdam.

Ontwerp en strategie in één
“Overal in Nederland worden monofunctionele industrieterreinen aangewezen als potentiële verdichtingslocaties. In de daar vaak aanwezige overmaat aan ruimte kan met locatie-specifieke interventies een stedelijke dichtheid en nieuw programma worden gerealiseerd. Met Black Swan introduceren we een ontwerp én een strategie om in een actief blijvend werkgebied gedoseerd woningen en voorzieningen toe te voegen”, zo legt woordvoerster Maaike Behm van Studioninedots uit.

Black Swan is een medium-rise toren waarin kan worden gewerkt en gewoond; de basis ervan is bestemd voor werkruimtes, horeca en cultuur.

Achtergrond
De ambitie van de verstedelijking van Overamstel is vastgelegd in een Visiedocument van de Gemeente Amsterdam. Lingotto Ontwikkeling, gebruiker van de Kauwgomballenfabriek op Overamstel, en Studioninedots studeerden op de verstedelijking van het complex en namen daarop het initiatief voor het project Black Swan. 



Reacties


Laatste nieuws