‘Huren is het nieuwe bemiddelen’

De tijd waarin makelaars bemiddelen tussen beleggers en huurders is voorbij. De beleggersmarkt streeft naar samenwerkingen waarin zekerheid van rendement, huuropbrengst, transparantie en gemak voorop staan. Ongeacht hoe de markt zich beweegt. Daan Verplanke van Huurgarant.com vertelt in VJ hoe hij woningbeleggers hierin tegemoet komt.

Huurgarant zag deze trend twee jaar geleden al. Ze week af van gebaande paden en bekeek de vastgoedmarkt op een andere manier. “Een van de grote irritaties van vastgoedbeleggers is gedoe en gezeur vanwege onbetrouwbare huurders,” vertelt Daan Verplanke van het op de Rotterdamse Coolsingel gevestigde bedrijf.

“Wij zagen dat als dé kans om investeerders juist te ontzorgen. We gingen niet bemiddelen om daarna nooit meer iets van ons te laten horen, maar besloten om de woning direct van de (particuliere) belegger te huren en met hem een vertrouwensrelatie aan te gaan. Op z’n Rotterdams gezegd: vastgoedbeleggers zijn door ons van al het gezeik af.“ Het bleek een gouden greep.

Huurinkomsten op de eerste van de maand
Huurgarant is dus de enige partij met wie beleggers nog te maken hebben. “Daarom staat ook op elke eerste van de maand de huur gegarandeerd op hun rekening. Ongeacht eventuele leegstand. En het scheelt enorm veel tijd,” zegt Verplanke.

Wordt de woning dan niet doorverhuurd aan louche types? “Onder geen beding,” klinkt het resoluut. “We verhuren de woning uitsluitend door aan bedrijven. Die hebben woonruimte nodig voor expats. Wij zorgen dat alles tiptop in orde is. Dus we leveren de woningen doorgaans gestoffeerd en gemeubileerd af. Ook regelen we het technische en financiële beheer. En we onderhouden alle contacten met het bedrijf. Huurgarant draagt alle risico’s. Zelfs op langere termijn.”

Geen windeieren
Vorige week publiceerde het Economisch Bureau van de ABN AMRO dat de stijgende huizenprijzen in ieder geval tot 2021 aanhouden. Voor volgend jaar gaat het uit van een stijging van vier procent. Dat legt (particuliere) beleggers geen windeieren. Integendeel. De krapte op de woningmarkt houdt aan, waardoor prijzen blijven stijgen. Steeds minder mensen, waaronder veel starters, hebben niet de financiële middelen om een woning te kopen en willen een huurwoning.

“Kortom: huurwoningen worden schaarser, vastgoed wordt meer waard en het rendement nóg interessanter. Dan is het fijn dat je weet dat een betrouwbare huurder in je pand zit en niet een of ander figuur dat een drugslab of wietkwekerij runt”, aldus Verplanke.

Wenst u ook gegarandeerd rendement op uw vastgoed? Neem contact op voor meer informatie (010-2617023) of ga naar www.huurgarant.com



Reacties


Laatste nieuws