MN: ‘Het Beleggersregister maakt de markt transparanter’

Het VJ Beleggersregister is vandaag officieel gelanceerd en telt nu meer dan 6.100 Beleggersprofielen. Waaronder die van belegger MN. VJ sprak met Remy van Dinther, analist acquisitie onroerend goed Nederland en George van Hooijdonk, hoofd onroerend goed Nederland over hun beleggingswensen en waarom zij voor het Beleggersregister kiezen.

Voor Van Hooijdonk snijdt het mes aan twee kanten. Het Beleggersregister is interessant voor aankoop, maar ook voor verkoop. Van Hooijdonk vertelt: “Behalve dat we ons eigen netwerk inzetten bij het verkopen van vastgoed, kunnen we dit nu verder aanvullen met de informatie uit de verschillende Beleggersprofielen. Hierdoor kunnen we nog gerichter zoeken naar partijen die mogelijk interesse hebben in ons vastgoed en ons vastgoed nog breder in de markt zetten.”

Gericht de vraag melden
Daarbij ziet Van Hooijdonk ook kansen voor verdere uitbreiding van de beleggingsportefeuille van MN. “Door het Beleggersregister wordt de markt transparanter gemaakt en dat is alleen maar een goede ontwikkeling. We kunnen hierdoor gericht onze vraag melden aan de markt en met nieuwe partijen in contact komen.”

Wat is het Beleggersregister?
Beleggers zijn altijd naarstig op zoek naar beleggingsobjecten, maar wie wat waar zoekt is onbekend. Daar gaat het Beleggersregister verandering in brengen. Beleggers kunnen onbeperkt profielen aanmaken op het Beleggersregister en daarin hun vraag omschrijven: de prijsklasse, het soort vastgoed en het zoekgebied (van klein tot groot). Registreer kosteloos uw eigen profiel en abonneer u op het Beleggersregister!

Zo heeft MN een aantal Beleggersprofielen aangemaakt om hun wensen kenbaar te maken. MN belegt namens de pensioenfondsen voor Metaal & Techniek (PMT), Metalektro (PME) en Koopvaardij en beheert een vermogen van circa €130 miljard voor diverse Nederlandse pensioenfondsen. Van dit bedrag is een substantieel deel belegd in vastgoed, waaronder in directe Nederlandse stenen. MN is in de volgende drie beleggingsproducten geïnteresseerd: kantoren, winkels en woningen.

Kantoren: tot €40 miljoen
Remy van Dinther, Analist Acquisitie OG Nederland vertelt aan VJ: “Onze voorkeur bij kantoorvastgoed gaat uit naar bestaande bouw, maar ook nieuwbouw op een aantal toplocaties is interessant voor ons. We zoeken langjarig verhuurd vastgoed met geen tot beperkte leegstand. De gemeentes waar onze voorkeur het meest naar uit gaat zijn: Amsterdam, Utrecht, Haarlemmermeer, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Amstelveen, Nijmegen en Den Bosch.” Daarbij zoekt MN ook naar kantoorvastgoed in Tilburg, Arnhem, Breda, Haarlem en Amersfoort. De voorkeur bij multi-tenant verhuur gaat daarbij uit naar een metrage vanaf circa 5.000 tot circa 15.000 m2.

Van Dinther licht verder toe: “In de voorkeursgemeenten zal naar meerdere locaties worden gekeken. In de secundaire gemeenten komen alleen de beste locaties mogelijk in aanmerking. Daarbij kijken we naar kantoorbeleggingen tot €40 miljoen.”

Winkels: €5 tot €60 miljoen
Voor winkels en woonruimte heeft MN andere wensen. Van Dinther: “Wij vinden solitaire winkelpanden en wijkwinkelcentra met vooral food-gerelateerde activiteiten interessant om in te beleggen. Hierbij zoeken wij naar investeringen tussen de €5 en €60 miljoen. De panden moeten goed verhuurd zijn en liggen op A-locaties.” Daarbij wordt in principe gekeken naar heel Nederland, behalve naar winkelvastgoed in de provincies Drenthe, Limburg en Friesland. Zo heeft MN eerder dit jaar namens PMT de Terra retail portefeuille verworven tegen een aankoopbedrag van ruim €124 miljoen.

Woningen: energielabel A
In het segment woningen, vertelt van Dinther, is MN vooral geïnteresseerd in appartementen en eengezinswoningen vanaf 30 tot 150 woningen per complex of locatie. “We kijken naar nieuwbouw en bestaande bouw. Bij bestaande bouw dienen woningen minimaal een energielabel A te hebben of middels investeringen rendabel tot label A te verbeteren te zijn.”

MN kijkt daarbij naar heel Nederland, waaronder de Randstad, de grotere gemeenten en omliggende gebieden. “Mits er een positieve demografische ontwikkeling bestaat. In Den Haag, Amsterdam en Utrecht zoeken we op de toplocaties tot 250 woningen.”

Wilt u ook grasduinen door de meer dan 6.100 Beleggersprofielen? Abonneer u nu op deze nieuwste dienst! Heeft u nog vragen hierover, bel of mail onze medewerkster Carole Hendriks op 06 2500 79 33 of carole@vastgoedjournaal.nl.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021