Vastgoedfinanciering: het einde van de project-BV?

In deze blog bespreekt advocaat Erik Jansen een zeer belangrijke uitspraak van de Hoge Raad. Deze heeft de bestuurder-aandeelhouder van een projectvennootschap aansprakelijk gehouden schade wegens het niet afnemen van een door haar gekochte onroerende zaak (kantoorruimte in het stadion van FC Groningen).

Reacties
Dossier Vastgoedfinanciering

Steeds meer prijsdifferentiatie op financieringsmarkt: 'Betaal ik te veel?'

De huidige financieringsmarkt voor commercieel vastgoed verschilt enorm van die voor 2008. Aangescherpte eisen leiden tot een hoger percentage afwijzingen. Daar waar wel gefinancierd wordt, vindt steeds meer prijsdifferentiatie plaats. Robert Fabisch van Heston Finance Group stelt dat het daardoor moeilijker is te bepalen of u een goede deal doet. Betaalt u te veel rente?

20 september 2018 om 11:59 | 2 min

‘Steeds meer interesse door private equity partijen om value add te investeren bij ontwikkelaars’

De vastgoedmarkt is dynamisch en zo ook de financieringsmarkt. Onafhankelijke debt brokers zijn er in Frankfurt, München, Londen en New York in overvloed. In Nederland is Adelaer hierop ingesprongen. Maurits van Bouwdijk Bastiaanse (CEO) vertelt in zijn column dat er naast traditionele vastgoedfinanciering vele alternatieven realiseerbaar zijn.