Wat is ING toch van plan met Makelaarsland, de bestverkopende NVM-makelaar van ons land, die deze week door de bank werd overgenomen? De bank wil kennelijk alle woondiensten in een one-stop-shopping aan elkaar verbinden. Dat mislukte juist bij commercieel vastgoed. 

Reacties

Interessante, verdedigbare analyse Rogier.

Geplaatst door Sophie van Gorsel op 22 februari 2018 om 14:57

Nou dat komt even vrolijk binnen! Ik las in Vastgoed dat de woordvoerder van de NVM Jeroen Stoop van harte feliciteert met de overname en de voorbarige conclusie trekt dat hij het NVM lidmaatschap van deze club nog wel ziet zitten mits onafhankelijkheid gewaarborgd wordt. Vastgoed meld in het zelfde bericht dat De heer Stoop zijn hypotheek tot volle tevredenheid bij ING heeft ondergebracht. Ik ben zeer benieuwd wat de AFM hiervan gaat vinden. In ieder geval zat Stoop er niet mee om in VEH (Vereniging Eigen Huis) kringen rond te bazuinen dat zijn collega makelaars duur en overbodig zijn en dat zijn methode de consument het walhalla brengt. Moeten wij nu enthousiast ING begroeten als NVM collega?

Geplaatst door Gustaaf Vons op 24 februari 2018 om 16:14

Dossier V J Commentaar
VJ Commentaar: Bouwers hebben het helemaal gehad met DBFM-contracten

VJ Commentaar: Bouwers hebben het helemaal gehad met DBFM-contracten

Niet eerder is het DBFM-contract zo snel uit de gratie geraakt als juist in de afgelopen week. De grootste bouwreuzen van Nederland: BAM, VolkerWessels, Heijmans en TBI melden vrijwel eendrachtig geen zin meer te hebben in complexe DBFM-contracten. Begrijpelijk, maar die afkeer gaat wel tot problemen leiden. Lees verder voor het VJ Commentaar.

16 november 2018 om 10:11 | 4 min