Makelaar zet nieuwe stap om consumenten in oververhitte huizenmarkt te beschermen

Per 1 februari maken makelaars standaard gebruik van model koopovereenkomsten Eengezinswoningen of Appartementsrecht waarin naast het voorbehoud van financiering nu ook het voorbehoud van een bouwkundige keuring is opgenomen. Daarmee worden de risico’s voor consumenten bij aankoop van een woning in een oververhitte markt aanzienlijk teruggebracht.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sven Heinen

Prima initiatief van de VBO & NVM. Jammer dat de kop van het artikel doet vermoeden dat alleen de VBO dit zou hebben verzonnen. Zoals u duidelijk in het artikel aangeeft:'Na diverse gesprekken met en op verzoek van de minister van BZK hebben VBO Makelaar en NVM het initiatief genomen voor deze wijziging

Geplaatst op 24 januari 2018 om 16:05


Dag Sven, je hebt gelijk, we passen de kop aan. Goed dat je ons hierop wijst. Groet Rogier Hentenaar

Geplaatst op 24 januari 2018 om 17:24


Kees Vlaanderen

Wat voor de kop gold, geldt ook voor het intro. De eerste zin doet ten onrechte vermoeden dat dit alleen voor VBO Makelaars geldt.

Geplaatst op 25 januari 2018 om 09:27



Laatste nieuws