‘Tekort aan mankracht in de bouw niet opgevuld wegens vooroordelen’

Er is een flink tekort aan mankracht in de bouw, dat volgens arbeidsbemiddelingsbureau TecLine met gekwalificeerd Oost-Europees personeel kan worden opgelost. Maar willen Nederlanders dat wel?Multiscope voerde in opdracht van TecLine onderzoek onder 1.000 Nederlanders uit.

Reacties
Dossier Bouwsector

Update bouwsector: 'Meer vraag, maar minder capaciteit'

De omzet van de bouw steeg in het derde kwartaal met 3,1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei in de bouw neemt daarmee af. Steeds meer ondernemers geven aan personeels- en materiaaltekorten te hebben die hun bouwactiviteiten belemmeren.

23 november 2017 om 09:10 | 2 min

Orderportefeuille B&U op recordhoogte

Voor de burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U: bouw van woningen, kantoren en dergelijke) is de orderportefeuille in september uitgekomen op 10,2 maanden, blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw. Dit is het hoogste niveau sinds de start van de meting. 

16 november 2017 om 11:48 | 2 min

Meer bouwvakkers gezocht door toename werkvoorraad

De werkvoorraad in de totale bouw is in juni 2017 uitgekomen op 8,8 maanden, een toename van drie tiende maand. Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw. Een op de drie bedrijven verwacht extra personeel in dienst te nemen.

3 augustus 2017 om 15:08 | 1 min