VGM NL en NVM: ‘Deregulering nodig om investeringen in huurmarkt te stimuleren’

De prijzen voor vrije sector huurwoningen blijven maar exploderen door de aantrekkende economie en de bereidheid om meer te betalen voor kleinere woningen. Maar ook de vrije huurmarkt heeft zijn scheefwoners zodat de doorstroming stokt.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Stefan Schuwer

De oproep aan "Den Haag" om naar deregulering van de particuliere sector te streven, lost het terecht gesignaleerde probleem niet op. Betaalbare, ruime vrije sector huurwoningen die geschikt zijn voor een gezin worden gerealiseerd als beleggers hun programma van eisen aanpassen aan dit lagere huursegment. Waarom moet een huurwoning van 100 m2 en een huurprijs van € 800 een complete keuken met inbouwapparatuur hebben? Er zijn besparingen van € 15.000/woning te realiseren als beleggers hierin meer maatwerk realiseren. Hierin kunnen beleggers leren van de sociale woningen. Die zijn kwalitatief uitstekend, maar hebben geen overdreven luxe. Een hotelkamer bij Van de Valk heeft ook minder luxe dan het Hiltonhotel. Daarnaast wordt het hoog tijd dat gemeentes in hun grondbeleid met aangepaste grondprijzen werken voor de betaalbare vrije sector huur. En dan heb ik het over grondgebonden vrije sector huurwoningen. Als beleggers en gemeentes deze maatregelen nemen, heb je geen deregulering uit Den Haag nodig. Dan kan je (met een grondprijs van € 45.000) een grote (110 m2), energieneutrale eengezinshuurwoning bouwen met een huur van € 800. Zonder één nieuwe maatregel uit Den Haag.

Geplaatst op 12 september 2017 om 16:36


Lees onze special over Special Woonvormen 2022