De nieuwe ROZ-modelhuurovereenkomst woonruimte, een verbetering?

Afgelopen april presenteerde de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) eindelijk haar nieuwe model huurovereenkomst voor woonruimte. Advocaat Huib Hielkema bespreekt de veranderingen ten opzichte van het vorige model.

Reacties
Dossier ROZ-model

Kritische kanttekeningen bij de ROZ-modellen

Verhuurders moeten voorzichtig zijn wanneer ze, bij het opstellen van een huurovereenkomst voor bedrijfsruimte, gebruik maken van het nieuwe model van de ROZ. Dat is de boodschap van Jan Heikens (links) en Laurens Vrakking, huurrechtadvocaten bij De Kempenaer Advocaten. Zij hebben zich in de ROZ-modellen gespecialiseerd en kwamen tot de conclusie dat het model aan alle kanten rammelt. Lees verder wat er volgens de advocaten zoal mankeert aan deze ROZ-modellen. 

Vijf redenen om nu over te stappen op het nieuwe ROZ-model voor kantoorruimte

Sinds 18 februari 2015 is er een nieuw ROZ-model voor de huur van kantoorruimte. Hoewel de eerste ervaringen met het nieuwe model inmiddels zijn opgedaan, houden sommige verhuurders nog krampachtig vast aan het model uit 2003.  Het is volgens Jonathan Gal, Associate Partner bij advocatenkantoor Buren, de hoogste tijd dat die verhuurders met hun tijd meegaan. Voor wie het enkele tijdsverloop sinds 2003 niet al voldoende is, volgen hieronder vijf redenen om nu zo snel mogelijk het nieuwe ROZ-model te gaan gebruiken.

2 september 2015 om 11:09 | 4 min