VJ start met nieuwe themamaand Vastgoedwaardering

Vanaf vandaag start Vastgoedjournaal met de nieuwe themamaand over vastgoedwaarderingen. Met een serie interviews, nieuws- en achtergrondverhalen brengt VJ u op de hoogte wat er speelt rondom dit thema. 

We starten met enkele artikelen over het fenomeen overbiedingen in de koopwoningmarkt en hoe dit verhoudt met bestaande waarderingen. Het lijkt erop alsof makelaars en taxateurs niet meer goed weten welke waarde aan te koop staande woningen moeten worden toegekend. Consultatie onder verschillende makelaarskantoren wijst uit dat overbiedingen een structureel onderdeel vormt van de verkoopstrategie.

Die strategie was al ingezet tijdens de woningmarktcrisis waarbij huizen in de verkoop werden gezet tegen een aantrekkelijk lage vraagprijs om de belangstelling aan te wakkeren. Nu werkt deze strategie ook in deze tijd met beperkt aanbod waardoor de prijzen de lucht inschieten. 

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor deze themamaand, mail de redactie op redactie@vastgoedjournaal.nl. Meer weten over onze themamaanden, lees hier een overzicht van al onze onderwerpen.

Beeldmateriaal: designed door Benzoix - Freepik.com

Reacties

Lees onze special over Vastgoedadviseurs over hun stad