VJ start met nieuwe themamaand Vastgoedwaardering

Vanaf vandaag start Vastgoedjournaal met de nieuwe themamaand over vastgoedwaarderingen. Met een serie interviews, nieuws- en achtergrondverhalen brengt VJ u op de hoogte wat er speelt rondom dit thema. 

We starten met enkele artikelen over het fenomeen overbiedingen in de koopwoningmarkt en hoe dit verhoudt met bestaande waarderingen. Het lijkt erop alsof makelaars en taxateurs niet meer goed weten welke waarde aan te koop staande woningen moeten worden toegekend. Consultatie onder verschillende makelaarskantoren wijst uit dat overbiedingen een structureel onderdeel vormt van de verkoopstrategie.

Die strategie was al ingezet tijdens de woningmarktcrisis waarbij huizen in de verkoop werden gezet tegen een aantrekkelijk lage vraagprijs om de belangstelling aan te wakkeren. Nu werkt deze strategie ook in deze tijd met beperkt aanbod waardoor de prijzen de lucht inschieten. 

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor deze themamaand, mail de redactie op redactie@vastgoedjournaal.nl. Meer weten over onze themamaanden, lees hier een overzicht van al onze onderwerpen.

Beeldmateriaal: designed door Benzoix - Freepik.com

Reacties
Dossier Themamaand

Maart in het teken van vastgoedfinanciering

De maand maart is aangebroken, dus trapt VJ af met een nieuw thema. De komende weken staat de themacorner op onze homepage in het teken van Vastgoedfinanciering. Wilt u weten wat voor interviews en achtergrondverhalen u kunt verwachten? Lees dan verder.

1 maart 2018 om 09:42 | 2 min

Februari in het teken van retail

Een nieuwe maand is aangebroken, dus VJ trapt af met de themamaand Retail. Rond dit thema publiceren we de komende weken een serie interviews, nieuws- en achtergrondverhalen over actuele trends op retailgebied. 

1 februari 2018 om 09:51 | 1 min

Januari: Themamaand Tech

Vanaf vandaag start Vastgoedjournaal met de nieuwe themamaand over Tech. Rond dit thema publiceren we in de themacorner op de homepage een serie interviews, nieuws- en achtergrondverhalen over actuele trends op Tech-gebied. 

2 januari 2018 om 10:18 | 1 min