Enorme stijging overnachtingen volgens Airbnb ‘misleidend en onjuist’

Gisteren bleek uit onderzoek van Colliers International en Hotelschool The Hague dat het aantal Airbnb-overnachtingen in 2016 meer dan verdubbeld zou zijn in Amsterdam. De verhuursite noemt de cijfers zelf echter ‘misleidend en onjuist’.

Reacties
[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Misschien goed om te realiseren dat AirBnB praat over gasten en niet over accommodaties. Als er 1,8 gast (aannemelijk gemiddelde voor Amsterdamse hotels, maar mogelijk bij AirBnB hoger) dan gaat het bij dezelfde 3,5 nacht (waarschijnlijk teveel overigens) om 1.497.222 overnachtingen. een iets andere uitkomst dus. AirBnB is dus wel rijkelijk aanwezig is voornamelijk Amsterdam Centrum, maar de exacte invloed is nog niet bekend, Daarbij zou het behulpzaam zijn als de gemeente Amsterdam cijfers zou publiceren hoeveel toeristenbelasting AirBnB afdraagt per jaar.

Geplaatst op 3 mei 2017 om 19:04


Ramon Holle

Beste Bastiaan,

Bedankt voor je reactie. Zolang Airbnb geen inzage geeft wordt het moeilijk om precieze aantallen te noemen, maar het is inderdaad aannemelijk dat het aantal overnachtingen gestegen is. De toeristenbelasting zou wellicht een manier zijn om dit aantal toch bekend te krijgen. We houden het in gedachten bij vervolgartikelen.

Groet,
Team VJ

Geplaatst op 4 mei 2017 om 08:56


Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021