Komt Feyenoord City er echt?

Rotterdam heeft ambitieuze plannen voor het gebied rondom De Kuip. Daar moet Feyenoord City verrijzen, een compleet nieuw winkel- en uitgaansgebied met een nieuw voetbalstadion. Kosten: zo'n anderhalf miljard euro. Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders steunt de plannen, maar de gemeenteraad is sceptisch. Frank Keizer, projectmanager Feyenoord City, over de vorderingen.

De totale gebiedsontwikkeling aan de oever van de Maas omvat 325.000 m2, waarvan 70.000 m2 is bestemd voor het nieuwe sportcomplex. Het totale project kost naar schatting 1 tot 1,5 miljard euro. Rotterdam zou 135 miljoen euro bij moeten dragen aan de bouw van het stadion. B&W verwachten 100 miljoen euro terug te verdienen, vooral via erfpacht. Het leeuwendeel moet bij beleggers en financiers worden opgehaald.

Het nieuwe stadion krijgt 63.000 plekken en een hotel. De huidige Kuip wordt getransformeerd naar wooncomplex en hotel. Ook zijn winkels, bioscoop en horeca in de oude Kuip voorzien. De bouwstart staat gepland in 2019, aldus Keizer. De eerste wedstrijd van Feyenoord in het nieuwe stadion is gepland in het seizoen 2022/23. De bouwtijd van het hele programma wordt geschat op vijftien jaar.

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders steunt het voorstel en heeft dat voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad gaat uiteindelijk beslissen of de gemeente de door Feyenoord City gevraagde financiële en infrastructurele bijdrage inderdaad wil leveren. Die is daar sceptisch over, omdat zij een te sterke afhankelijkheid van de prestaties van de lijstaanvoerder in de eredivisie voorziet.

De besluitvorming staat nu gepland in april. Op 29 juni is Frank Keizer spreker op de Rotterdamse Vastgoeddag. Daar zal hij de stand van zaken uit de doeken doen en meer helderheid geven over de toekomst van Feyenoord City.

 

Bekijk hier het programma van de Rotterdamse Vastgoeddag.



Reacties


Laatste nieuws