‘We moeten niet terugschieten in oude reflexen’

Was leegstand vorig jaar om deze tijd nog een zorgenkindje, momenteel lopen de steden voorop met succesvolle transformatie en renovatieprojecten. Het aantal transacties groeit, de leegstand lost op. Op de NRP Nationale Renovatie- en Transformatiedag staat dan ook deze grote marktverschuiving centraal.

Keynote speaker minister Stef Blok gaat in op de rol van het Rijk en het belang van transformatie. Programmamanager Jos Roijmans uit Eindhoven belicht het succes van deze innovatieve stad. Ook Mendel Robbers van Schipper Bosch licht een businesscase toe uit de praktijk: Industriepark Kleefse Waard, een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame energie-gerelateerde ondernemers huisvest, faciliteert, inspireert en met elkaar verbindt.

Geen business as usual
Maar pas op! Het is juist in dit aantrekkende klimaat van belang om niet terug te schieten in oude reflexen, naar business as usual. De markt trekt aan, maar is tegelijkertijd enorm van kleur verschoten. Monofunctionele woonwijken voldoen niet meer; het bestaande vastgoed speelt door middel van transformatie en renovatie een cruciale rol in het succes door het creëren van levendige, gemixte stadswijken.

Nieuw ondernemerschap
Hier hoort ook een nieuw soort ondernemerschap bij, waarin een focus op de klant en het realiseren van maatschappelijke waarden centraal staan. De CEO’s Saman Mohammadi & Niel Slob van aanstormende (her)ontwikkelaar re-born bv vertellen over hun verfrissende evolutionaire en circulaire drijfveren met nieuwe business en financieringsmodellen.

Aanmelden
Meer weten? Klik hier voor het hele programma.

Aanmelden? Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''De Nationale Renovatiedag 2017''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen €295 excl. BTW. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering