Verduurzaming bestaand vastgoed en energietransitie: wat komt er bij kijken?

Vandaag staat voor iedereen die geïnteresseerd is in de verduurzaming van de Nederlandse vastgoedsector en de stappen die nodig zijn om die te bereiken een interessante bijlage klaar waaraan VJ heeft meegewerkt.

De bijlage die samengesteld is door Mediaplanet geeft de startsein aan de campagne ‘Verduurzaming bestaand vastgoed’ die landelijk – op papier- is gedistribueerd door het Financieele Dagblad en op VJ geheel online te lezen is.

Deze campagne vraagt onder andere aandacht voor de benodigde stappen richting een energieneutraal Nederland in 2050 en de duurzame oplossingen die daaraan bijdragen. Dit is onder andere gedaan d.m.v. een rondetafel gesprek waaraan BNA, NeVaP, EQZero, Built4U en Unica deelnamen, waarin ideeën werden besproken om de bestaande vastgoedvoorraad te verduurzamen. Ook wordt aandacht besteed aan startups met innovatieve, duurzame oplossingen. Eveneens gaat Annemarie van Doorn (DGBC) in gesprek met Bas van Holten (Merin) over samenwerkingen die kunnen leiden tot mooie duurzame projecten.

De hoofdredactie van VJ heeft daarin een eigen bijdrage verzorgd door een visie te publiceren over sloop als ‘tool’ van verduurzaming.

De gehele bijlage is hier te lezen: www.overvastgoed.nl  



Reacties


Laatste nieuws