147 nieuwe woningen met komst 75 meter woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam

In de 75 meter hoge woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam Noord, worden 147 appartementen in verschillende typen gerealiseerd. Van de 102 huurappartementen in het middensegement worden er 50 ‘Friends Wonen’appartementen gerealiseerd en in de plint 580 m2 commercieel onroerend goed.

De nieuwe woontoren komt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren A’DAM en het Grootlab, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Naast 147 appartementen omvat het project op de begane grond vier commerciële ruimten met een vloeroppervlak van ongeveer 580 m2, een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen. De hoogst gelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond. De bouw is gestart in juni 2015 en de oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2017.

‘Betaalbaar woonconcept’
Met B’Mine@Overhoeks wordt betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk gemaakt. Tot en met de 17e verdieping is het (onder bepaalde voorwaarden) mogelijk een appartement van 80m2 voor € 940 te huren. Daarbij hebben AM en MN voor dit project het zogenoemde ‘Friends Wonen’ ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine@Overhoeks worden vijftig woningen volgens het Friends Wonen gerealiseerd.

Hoogste punt
Om het hoogste punt te vieren verrichten Coby van Berkum (voorzitter bestuurscommissie Amsterdam Noord), George van Hooijdonk (Hoofd Onroerend Goed Nederland MN) en Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM) de officiële handeling, waarbij twee abseilers een bijzonder doek aan de woontoren onthullen. De door AM en MN ontwikkelde woontoren van bijna 75 meter hoog, is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks.

Betrokken partijen
AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woontoren, met MN als co-maker. De aanpak is gebaseerd op het businessmodel ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. MN verwerft het project ten behoeve van Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek. Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.


 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021