Prenuptial Housing: Is dit dé vastgoedoplossing bij scheiding?

Ondernemer Omar Kbiri denkt dé vastgoedoplossing gevonden te hebben voor huwelijken die stuk lopen. Hij bedacht een woonboot die bestaat uit twee losse delen. Na een scheiding kunnen de delen losgekoppeld worden en kan ieder zijns weegs gaan in een eigen deel van het huis.

De 'deelbare' boot is niet alleen een uitkomst voor mensen die van elkaar scheiden, maar ook voor startende samenwoners die nog moeten ondervinden of zij de rest van hun leven bij elkaar willen blijven, zo meldt Kbiri aan RTLZ.

Het Amsterdamse architectenbureau Studio OBA werkte het concept 'Prenuptial Housing' uit. De twee delen van de woonboot moeten worden opgetrokken uit lichtgewicht koolstofvezel en hout. De twee delen kunnen binnen een maand worden losgekoppeld. In die tijd kan bijvoorbeeld een keuken worden ingebouwd in beide delen.

Vooralsnog houdt de bedenker het bij een 'concept', het is nog de vraag of de boot echt gebouwd gaat worden. Al heeft volgens OBA 'een grote Nederlandse bouwer' die gespecialiseerd is in flexibele en tijdelijke woonmodellen, interesse getoond. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021