Architectonisch alternatief voor druk stadsleven…

Een penthouse in een drukke stad is zo 2015. Tegenwoordig wil de gemiddelde kantoorslaaf weg van de drukte maar niet van de gemakken. Mocht u tevens ‘één willen zijn met de natuur’, dan hebben we hier een winnend concept voor u. Een cilindervormig huis dat om een boom heen is gebouwd.

Het huis is ontworpen door Kazachse architect Aibek Almasov van A. Masow Architects, 'Boom in het Huis' is een buisvormige glazen huis dat is gebouwd rond een enkele boom, het concept omvat vier verdiepingen die verticaal de functies van een huis verspreiden. (Dat is architectentaal!) De verschilende niveaus worden door een wenteltrap verbonden. 

"Het belangrijkste doel van dit project is om een alternatief voor de drukte van het stadsleven te bieden", aldus de architect. "We wilden de mogelijkheden van de moderne industriële vormgeving en de natuurlijke rijkdom en schoonheid combineren." Terwijl een investeerder - die aanvankelijk had getekend voor een samenwerking - zich moest teruggetrekken uit het project, heeft een fabrikant van glas en zonnepanelen naar verluidt interesse getoond, waardoor bouwplannen voor dit aparte gebouw weer op de rails liggen.

Bekijk de foto’s en laat u inspireren!



Reacties


Laatste nieuws