Voorbereid op de vraag van morgen!

Verduurzamen gaat natuurlijk over energie- en kostenbesparing. Maar het gaat zeker ook over comfort en gemak. Zoals bij Paradijs, een project van Blauwhoed in het hartje van Arnhem, waar alle stadshuizen zijn voorzien van een elektrisch laadpunt en toekomstige bewoners kunnen kiezen voor een home-control systeem. Door in te spelen op die behoeften bereiden we ons voor op de (latente) vraag van morgen, van huidige bewoners én van volgende bewoners.

Afgelopen twee jaar is het aantal elektrische auto’s in Nederland in recordtempo gestegen. De fiscale voordelen stimuleren vooral de leaserijders om te kiezen voor elektrisch. Steeds meer merken, dus niet alleen Tesla en Mitsubishi maar ook Volvo, BMW en Volkswagen, bieden elektrische modellen aan. De keuzevrijheid neemt daardoor toe en wordt een grotere doelgroep bediend. De Rijksoverheid had verwacht dat als gevolg van de fiscale maatregelen in 2015 zo’n 20.000 elektrische auto’s in Nederland zouden rijden. In de praktijk zijn het er 46.000, meer dan het dubbele!

Er is meer
Niet alleen de financiële voordelen maar ook de achterliggende motivatie om het milieu minder te belasten maakt dat meer mensen elektrisch gaan rijden. Deze trend signaleren wij als co-creërende woningontwikkelaar al een tijd. We spreken onze klanten veel in workshops en bijeenkomsten. Naast keuzevrijheid in uiterlijk en indeling van de woning merken we dat steeds meer toekomstige bewoners in spé vragen naar mogelijkheden om hun woning te verduurzamen.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van zonnecollectoren of andere energiebesparende maatregelen. Deze vraag blijft echter niet beperkt tot energie- en kostenbesparing maar gaat ook over comfort en gemak. Om op die behoefte in te spelen hebben wij in ons project Paradijs in de binnenstad van Arnhem de stadswoningen standaard uitgerust met een elektrisch laadpunt. Daarnaast bieden we de kopers de mogelijkheid een home-control systeem te nemen waarmee ze hun woning nog comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Met een touch-screen of je eigen tablet bedien je hiermee simpel het licht, de verwarming, zonwering of je huisalarm.  

Wij kijken zo naar de wensen van consumenten van vandaag maar ook naar de toekomst; is de woning voorbereid op de vraag van morgen? Zo heeft niet alleen de huidige bewoner profijt van de extra’s die we aanbieden maar ook de volgende bewoners na de eerste koper.


Door: Merel Putman, conceptontwikkelaar.


Reacties


Laatste nieuws