KANTOORCONCEPTEN: EBC Eindhoven - It’s gonna be EPIC!

Aan de Luchthavenweg 81 in Eindhoven bloeit iets moois: zowel de invulling van het gebouw als ook het vastgoedbeheer pakt de eigenaar anders aan. Het nieuwe concept Scale-up City moet er voor zorgen dat ondernemers, vernieuwers en disrupters binnen een straal van 50 meter al hun vragen kunnen stellen met als doel: scale ups laten groeien in zowel personeel als omzet. En met nieuwe technologische ontwikkelingen is het gebouw 3D in kaart gebracht, wat er toe moet leiden dat snel kan worden voorzien in de informatie die nodig is om dit 20.000 m2 tellende gebouw goed te kunnen beheren.

“It’s gonna be EPIC”, klinkt het uit de monden van Evert Fila en Reinier van Doorne, initiatiefnemers van het concept Scale-up City. “Luchthavenweg 81 wordt een bruisende plek waar deze bedrijven zich thuis voelen én toegang hebben tot kennis, kunde, netwerk en geld. Ofwel; groeioplossingen vinden binnen een straal van vijftig meter.”

Samenwerkingen
EPIC Operations, het bedrijf achter het concept, doet er alles aan een omgeving te creëren waar ondernemers niets te kort komen. The Canvas Room en Classroom bieden in het 20.000 m2 grote gebouw de juiste tools om de eigen business helder te krijgen. In EPIC | Spaces kan er een werkplek gebruikt worden vanaf één uur tot een maand. “Ons motto is: je hoeft de deur niet meer uit om te groeien. Door de samenwerking te zoeken met partijen uit de wereld van finance, consultants, investeerders en HR moet Luchthavenweg 81 uitgroeien tot EPISCHE proporties waar alles aanwezig is.” EPIC Operations heeft daarvoor goed om zich heen gekeken. Het Amerikaanse NeueHouse en B. Amsterdam waren inspiratiebronnen voor dit nieuwe en unieke Eindhovense concept.

Scale-ups
Het concept moet ondernemers helpen die zoekende zijn. Vaak zijn dit startups die de volgende fase van hun onderneming ingaan. “Samen bekijken we waar de kansen liggen om hen in een volgende fase te krijgen. Daarbij staat centraal: waarmee onderscheid jij je tussen al die anderen? Content is king. Hapklare brokken kun je overal krijgen.”

Hoewel alle ondernemers welkom zijn aan de Luchthavenweg heeft EPIC Operations dus speciale aandacht voor deze zogenaamde ‘scale-ups’. “We hebben ondervonden dat er voor die bedrijven in Nederland nog te weinig ruimte is. We willen hier een ecosysteem maken waarbij er voor de scale-ups op korte afstand bedrijven aanwezig zijn die de groei van hun bedrijf kunnen faciliteren.”

3D Vastgoedbeheer
Om deze nieuwe bedrijven allemaal goed van dienst te zijn op het gebied van vastgoedbeheer, is van het totale gebouw een 3D informatiemodel gerealiseerd door FIMBLE, een bedrijf dat zich specialiseert in het in kaart brengen van vastgoed met als doel efficiënter vastgoedbeheer en een duurzame omgang van gebouwinformatie.

Het 3D model maakt verhuur en beheer van het pand een stuk eenvoudiger: het gebouw kan online bekeken worden en informatie over ruimtes, gebruik en 3D plattegronden kunnen direct opgevraagd worden. Zo heeft de beheerder in één oogopslag inzicht in wat verhuurd is en wat niet, inclusief de daarbij behorende VVO’s. Voor potentiële huurders biedt het een kijkje in mogelijkheden die de verschillende ruimtes in het gebouw kunnen bieden, want met behulp van virtual reality wordt het mogelijk het gebouw digitaal te bezichtigen. Voor een voorbeeld klik hier.

Online toegang tot het gebouw
Door het gebruik van een online app is de eigenaar in staat om het gebouw, waar dan ook, op verschillende devices in te zien. Dus nooit meer op zoek naar de juiste tekening en altijd op de hoogte van afwerking en gebruik in het pand.

De ontwikkeling van 3D informatiemodellen (BIM) in de ontwikkelfase van een object vormt de basis voor het gebruik van een 3D informatiemodel in het beheer van vastgoed. Door deze nieuwe manier van informatieopslag is het mogelijk in de exploitatiefase van een gebouw tijd en geld te besparen.

Een bijdrage van FIMBLE en EPIC Operations.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special