Is beleggen in vastgoed slapend rijk worden?

Vastgoed is een veelbesproken item en wordt vaak gezien als goede investering. Om u te ondersteunen bij bijvoorbeeld het beleggen in vastgoed staan er 13 opleidingen en cursussen vermeld in de VJ Academie. Het aanbod is erg divers, zo kunt u hier terecht als u wilt weten hoe de waarde van vastgoed wordt bepaald, maar ook als u wilt weten wat uw onderhandelingspositie is bij het aangaan van een huurovereenkomst. We lichten graag de drie eerstvolgende modules voor u uit.

Basiscursus vastgoedrekenen - 30 maart
Tijdens deze dag wordt uitgebreid aandacht besteed aan de waardeberekening en de uitgangspunten die hieraan ten grondslag liggen. U krijgt inzicht in deze uitgangspunten en leert de diverse belangen van betrokken partijen middels berekeningen inzichtelijk maken. Na het volgen van deze cursus kunt u uw beslissingen en investeringen goed onderbouwen.

U krijgt bij de Basiscursus Vastgoedrekenen onder meer antwoord op vragen als ‘Hoe kunt u de waarde van vastgoed berekenen?’, ‘Wat zijn de actualiteiten in de verschillende vastgoedmarkten?’, Hoe gebruik ik vastgoed-rendementsmodellen?’, Hoe bereken ik een kostprijsdekkende huur- of verkoopprijs?’ en ‘Welke afweging is belangrijk bij een pand in eigen gebruik versus een beleggingsobject?’.

Deelnemers aan deze dag krijgen 5 PE-punten.

Praktijksessie Kantoor- en Winkelruimten - 14 april
Bij deze praktijksessie krijgt u voorbeelden van huurcontracten en -situaties waarin u alert moet zijn en u ontvangt tips hoe u problemen in de toekomst kunt voorkomen. Ook wordt er stilgestaan bij uw onderhandelingspositie bij het aangaan van een huurovereenkomst.

Voor deze interactieve opleiding is het mogelijk om vooraf uw eigen praktijkcase te mailen, zodat die ter plekke besproken kan worden. Er worden diverse praktijkcases behandeld met verschillende onderwerpen, zoals faillissement huurder, onduidelijkheid over afrekening servicekosten, huurdersinvesteringen, onderverhuur en onderhandelingstechnieken.

Voor deze module krijgt u 3 PE-punten.

Vastgoedbeleggen voor beginners - 14 april
Vastgoed wordt vaak gezien als een goede investering. Is beleggen in vastgoed slapend rijk worden? Nee dat niet, maar wanneer u op de juiste wijze belegt kan het wel een rendabele bezigheid zijn. Om te weten hoe u succesvol kunt beleggen in vastgoed, welke keuzes u heeft en wat dit betekent in de praktijk en waar u fiscaal gezien op moet letten, bent u van harte welkom bij deze beginnerscursus.

U krijgt antwoorden op vragen als ‘Wat zijn de risico's?’, ‘Wat is het rendement?’, ‘Hoe beoordeelt u zo’n pand als belegger?’ en ‘Wat is een reële huurprijs en goede aankoopprijs?’.

De introductiecursus kost slechts €99.

Het gehele aanbod van vakopleidingen en cursussen voor de vastgoedbranche vindt u hier

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022