Centraal Beheer: ‘Voorkom deuken in uw imago’

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van autoschades ontstaat bij lagere snelheden. Daaruit kun je concluderen dat schades niet zozeer worden veroorzaakt doordat iemand niet kan rijden, maar meer door de mate waarin iemand er met z’n hoofd bij is. Preventie is daarom vooral een kwestie van gedrag en psyche en veel minder van handelingsbekwaamheid in een voertuig.

Leuk om te weten, zult u zeggen. Maar wat heb ik daar als fleetowner aan of als ondernemer met meerdere bedrijfswagens? Of beter gezegd: wat kan ik ermee? Verzekeraar Centraal Beheer vroeg zich dat ook af. Samen met de Verkeersveiligheidsgroep Nederland ging zij met dit gegeven aan de slag  en ontwikkelde e-Driver. Een mobiliteitstool waarmee chauffeurs aanzienlijk minder deuken gingen maken. Een prettige bijkomstigheid was dat ze ook nog eens zuiniger gingen rijden.  

Bewust(er) in de auto
Ook een bedrijfsauto is onderdeel van het visitekaartje van uw bedrijf. Zichtbare schade doet afbreuk aan uw imago als betrouwbaar zakenpartner. En wat betreft dat zuiniger rijden: dat is goed voor uw portemonnee. En nog eens beter voor het milieu ook. E-Driver leert u en uw medewerkers om bewust(er) en daarmee veilig(er) aan het verkeer deel te nemen. En bewust(er) om te gaan met het wagenpark.    

e-Driver kan tot flinke besparingen leiden
Na een pilot in eigen huis met 1.700 mensen is e-Driver inmiddels doorontwikkeld tot een complete interactieve verkeersmodule die van medewerkers bewustere verkeersdeelnemers maakt. De trainingsmodule is interactief en informatief, maar vooral heel leuk! De combinatie van testvragen, aantrekkelijke vormgeving en competitie-elementen prikkelt e-Driver-medewerkers veiliger en zuiniger te gaan rijden. Zo biedt e-Driver videofilmpjes over het voorkomen van een ongeval en informatie over brandstof besparen en CO2-reductie. Maar ook een kennistest over verkeersveiligheid en –regels en informatie over goedkope tankstations.

Verder krijgen alle e-Driver-deelnemers elk kwartaal updates met nieuwe videotrainingen, actuele tips en informatie over veilig en duurzaam deelnemen aan het verkeer. In de praktijk blijkt dat e-Driver echt werkt. Onderzoek van TNO en TÜV Rheinland toont aan dat bedrijven per jaar tot 30% kunnen besparen op schadelast en 8,5% op brandstofkosten. Met de totaalaanpak besparen bedrijven direct op mobiliteitskosten en realiseren zij structurele en lange termijn-resultaten.

Voor Centraal Beheer voldoende redenen om enthousiast door te gaan met e-Driver. Want zoals Manager Risicoanalyse en Preventieadvies Peter Peeters van Achmea het zegt: “We willen de meest betrouwbare en transparante verzekeraar van Nederland worden. En bijdragen aan het borgen van dagelijks geluk. E-Driver helpt ons om een steeds betere risicodienstverlener te worden. Wij analyseren wat de klant nodig heeft. Zorgen voor de tools om dat te optimaliseren en ja als het erop aankomt, vergoeden we ook die deuk.”

Nieuwsgierig naar hoe uw medewerkers bewuster en veiliger gaan rijden en hoe u kunt besparen op schadelast en brandstofkosten? U kunt contact opnemen met Marcel Heringa, accountmanager van Centraal Beheer, via 06 51 99 46 15 of marcel.heringa@achmea.nl.  

Een bijdrage van Centraal Beheer Achmea



Reacties


Laatste nieuws