Hoe berekent u de waarde van vastgoed en hoe weet u wat een kostprijsdekkende prijs is?

Bent u benieuwd naar de actualiteiten in de verschillende vastgoedmarkten? Wilt u kunnen inschatten wat de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt is op de waarde en financieringsmogelijkheden?

U kunt op deze en nog veel meer vragen antwoord krijgen op 13 januari 2016 in de Basiscursus Vastgoedrekenen. Onderwerpen die deze dag verder ter sprake komen zijn BAR, NAR, Yield, DCF en de invloed op de waarde, beoordeling van het bruto- en netto aanvangsrendement en het rendement op het eigen vermogen middels de yieldcurve, het gebruik van vastgoedrendementsmodellen, de invloed van aspecten zoals rente, huurfactor, indexering op het rendement en het berekenen van een kostprijsdekkende huur- of verkoopprijs.

Tijdens de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan de waardeberekening en de uitgangspunten die hieraan ten grondslag liggen. U krijgt inzicht in deze uitgangspunten en u leert de diverse belangen van betrokken partijen middels berekeningen inzichtelijk maken. U gaat zelf aan de slag met rendementsmodellen en gaat ervaren wat de impact is van één of meerdere wijzigingen in de uitgangspunten. Na het volgen van deze cursus kunt u uw beslissingen en investeringen goed onderbouwen.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de werking van het puntensysteem en hiermee de impact van de onderdelen op de woningwaardering. Lokaal kunnen de verschillen door de wijzigingen enorm zijn, met gevolgen voor de betaalbaarheid en beschikbaarheid voor nieuwe en zittende huurders. Hoe kunt u hier als verhuurder invloed op uitoefenen en welke rechten kunnen huurders hieraan ontlenen? Wat zijn de belangrijkste valkuilen en gevolgen voor (ver)huurder.

Deelnemers aan deze dag krijgen 5 PE punten. Is uw interesse gewekt? Meer informatie over de opleiding en de manier waarop u zich kunt aanmelden vindt u hier.

 

 

Reacties