Afwijkende huurafspraken, een tikkende tijdbom of een onschuldige rookbom?

De afspraak dat de huurovereenkomst van winkelruimte na het verstrijken van de overeengekomen duur 'op dezelfde voorwaarden wordt verlengd' oogt weinig opmerkelijk. Op basis van deze verlengingsclausule betoogde de verhuurder dat ‘dezelfde voorwaarden’ inhield dat toetsing van de huurprijs niet mogelijk was. Is dat zo?

Reacties
Dossier Juridisch

De 10 meest spraakmakende juridische artikelen van 2017

Het afgelopen jaar hielden wij de juridische ontwikkelingen op vastgoedgebied scherp in de gaten. Vooral de dossiers waarmee veel geld was gemoeid werden goed gelezen. Absolute topper was de makelaar die een peperdure fout maakte: hij schatte een woning te groot in - bleek ná de verkoop.

27 december 2017 om 15:07 | 3 min

Vastgoedsectie Labré advocaten uitgebreid

De vastgoedsectie van Labré advocaten te Amsterdam is in september uitgebreid met Stefan Pentinga (1984) en per 1 oktober met Thijs Homveld (1977, foto links)). Pentinga en Homveld zullen zich binnen de vastgoedsectie richten op het civiele vastgoedrecht, waaronder huurrecht, koop/verkoop en bouwrecht.

5 oktober 2015 om 14:17 | 1 min

Stijl advocaten trekt Nienke van Renssen aan

Kantoor Stijl advocaten heeft Nienke van Renssen aangesteld als specialist in ruimtelijk bestuursrecht. Zij adviseert en procedeert over bestuursrechtelijke regelgeving bij ontwikkelingen, uitbreidingen en transformaties. Daarbij adviseert zij onder meer over vergunningaanvragen, aan- en verkoop van vastgoed en bestemmingsplannen.

1 oktober 2015 om 08:51 | 2 min