Ontwikkelaars met lef gezocht voor herontwikkeling koepelgevangenis Arnhem

Niet alleen de koepelgevangenis in Breda en Haarlem staan te koop, maar ook die in Arnhem. Hiermee staan alle drie de koepelgevangenissen van Nederland in de etalage. De Berg, zoals de gevangenis in Arnhem heet, staat aan de Wilhelminastraat 16 in Lombok en stamt uit 1883. De penitentiaire inrichting heeft een oppervlakte van 17.186 m2. Alle gedetineerden zijn uit het complex vertrokken, dus is het tijd voor een nieuwe eigenaar én een nieuwe bestemming.

Nu is de koepelgevangenis nog in eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf, maar zij willen er vanaf. Het rijksmonument moet sluiten vanwege de hoge kosten en om het cellenoverschot terug te dringen. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen op dit object en na het eerste bod start het Rijk een verkoopproces waarin ook anderen nog een bod kunnen uitbrengen.

Twintig jaar geleden werd De Berg grootscheeps gerenoveerd. Hierbij werden de cellen aangepast aan de eisen van deze tijd, is er een nieuwe entree gecreëerd en is er een nieuw gebouw bijgebouwd. In 2005 was de renovatie volledig afgerond, waardoor de staat van onderhoud voor de komende jaren prima is.

De gevangenis wordt aangeboden op Biedboek.nl en wacht op een nieuwe eigenaar die grootse plannen heeft met het complex. De taxatieprijs is geheim, dus wie een bod uitbrengt neemt een behoorlijke gok.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021